F1: Θέλει να «δέσει» το Μπάτον η Brawn

Τρίτη, 26 Μαΐου 2009 10:50

Με την εύκολη επικράτησή στο Μονακό, ο βρετανός έχει συμπληρώσει τις πέντε νίκες σε έξι αγώνες.

A- A A+

H Βrawn GP είναι αποφασισμένη να κρατήσει τον Τζένσον Μπάτον και το 2010. Η βρετανική ομάδα επιθυμεί να επεκτείνει το συμβόλαιο του 29χρονου πιλότου της, το οποίο λήγει στο τέλος αυτής της σεζόν.

Ηδη, ο Μπάτον αποτελεί μήλον της… έριδος για τις υπόλοιπες ομάδες καθώς προηγείται στο πρωτάθλημα των οδηγών με 16 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Μπαρικέλο και έχει βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Με την εύκολη επικράτησή στο Μονακό, ο βρετανός έχει συμπληρώσει τις πέντε νίκες σε έξι αγώνες. Είναι μόλις ο έβδομος οδηγός στην πολύχρονη ιστορία της Φόρμουλα 1 που κατάφερε αυτό το επίτευγμα και το όνομά του προστίθεται στην ίδια κατηγορία με άλλους σημαντικούς οδηγούς του αθλήματος όπως το Χουάν Μανουέλ Φάντζιο και το Μίκαελ Σουμάχερ.

Βέβαια, η συνέχεια θα ήταν διαφορετική αν ο Μπάτον δεν έχει αποφασίσει να λύσει το ιδιαίτερα προσοδοφόρο και μακροχρόνιο συμβόλαιό του με τη Honda και να υπογράψει μία μονοετή συνεργασία με τη Brawn GP για πρωτάθλημα του 2009.

«Θα μπορούσα να είχα πάρει τα χρήματα και να έφευγα, διότι ήταν πολλά τα χρήματα. Αλλά αυτό ήταν το θέμα; Τι θα έκανα με αυτά;» διερωτήθηκε ο βρετανός σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις του η Brawn GP επιθυμεί διακαώς να του επεκτείνει το συμβόλαιο για μερικά ακόμη χρόνια.

«Στόχος μας είναι να τον έχουμε στην ομάδα για το υπόλοιπο της καριέράς του. Τίποτα δεν έχει αλλάξει πάνω σε αυτό το θέμα. Πιστεύω ότι είναι αμοιβαίο ότι θέλει να μείνει στην ομάδα. Μετά την απόδοσή του –πέντε νίκες- ίσως θα μπορούσαμε να βρούμε μαζί μία λύση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Brawn GP, Νικ Φράι.

Η βρετανική ομάδα φοβάται ότι με την απόδοσή του ο Μπάτον έχει «ξυπνήσει» το ενδιαφέρον άλλων μεγαλύτερων (από οικονομικής εμβέλειας) ομάδων που θα ήθεκαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ελπίζει όμως ότι θα μπορούσε μέσω χορηγιών θα μπορούσε να συγκεντρώσει το απαραίτητο χρηματικό ποσό ώστε να τον διατηρήσει στις τάξεις της.

«Είμαι σίγουρος ότι θα κάθεται με την οικογένειά του και θα σκέφτονται ότι η αξία του ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Ισως η χορηγίες για την ομάδα να πάνε αρκετά καλά, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε την οικονομική δυνατότητα να τον πληρώσουμε», δήλωσε ο Φράι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις