Στο Παρίσι η πρόεδρος της Χιλής

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009 05:43
A- A A+

Στο Παρίσι για τριήμερη επίσκεψη έφθασε αργά χθες το βράδυ η πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπατσελέτ, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί με το Γάλλο ομόλογό της Νικολά Σαρκοζί, μετέδωσε το γαλλικό ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, το πρόγραμμα της Μπατσελέτ περιλαμβάνει επίσης συνάντηση με τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, τον πρόεδρο της Βουλής και πολυάριθμους επιχειρηματίες σήμερα Πέμπτη.

Την Παρασκευή, η Μπατσελέτ θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με το Σαρκοζί και τον Γάλλο υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ και κατόπιν θα μεταβεί στην Τουλούζη για επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας EADS-Astrium.

Η συγκεκριμένη εταιρεία κατασκευάζει κατ' ανάθεση από την κυβέρνηση της Χιλής ένα δορυφόρο που προγραμματίζεται να εκτοξευθεί και να τεθεί σε τροχιά στις αρχές του 2010 από τη Γαλλική Γουιάνα.

Η Μπατσελέτ και ο Σαρκοζί αναμένεται να συζητήσουν την διμερή συνεργασία στο πεδίο της ενέργειας - εκτιμάται ότι θα υπογραφεί συμφωνία που θα καθορίζει το πλαίσιο της συνεργασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή