Νέους πρεσβευτές διόρισε ο Μπαράκ Ομπάμα

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009 08:09
A- A A+

Νέους πρεσβευτές των ΗΠΑ διόρισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα στην Ιαπωνία, την Ινδία και στη Σρι Λάνκα, εν μέσω της έντασης στην Ασία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ομπάμα διόρισε τον Τζων Ρους, δικηγόρο με ειδίκευση στην τεχνολογία, πρεσβευτή στην Ιαπωνία, τον πολιτικό Τίμοθυ Ρέμερ, Δημοκρατικό, πρώην μέλος του Κογκρέσου και μέλος της επιτροπής έρευνας για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, πρεσβευτή στην Ινδία, την Πατρίσια Μπουτένις, διπλωμάτη καριέρας που έχει υπηρετήσει στην Βαγδάτη, στο Ισλαμαμπάντ και στο Νέο Δελχί, πρέσβειρα στη Σρι Λάνκα και τις Μαλδίβες, τον Τσαρλς Ρίβκιν, σημαντικό στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας Ομπάμα, πρεσβευτή στη Γαλλία, ενώ διόρισε το Λούις Σάσμαν, πρώην αντιπρόεδρο της Citigroup Corporate and Investment Banking, στην - περιζήτητη - θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Βρετανία.

Η Λόρι Φάλτον, δικηγόρος ειδικευμένη στο λεγόμενο έγκλημα του λευκού κολάρου, διορίστηκε από το Λευκό Οίκο πρέσβειρα στην Δανία. Ο Κρίστοφερ Ουίλιαμ Ντελ - που υπηρετούσε ως δεύτερος τη τάξει στην αποστολή στο Αφγανιστάν από το 2007 - διορίστηκε πρεσβευτής στο Κόσοβο. Ο Ρόμπερτ Κόναν, κορυφαίο στέλεχος της αποστολής των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το Σεπτέμβριο του 2008, διορίστηκε πρεσβευτής στην Ισλανδία.

Ο Τόμας Σάνον, διπλωμάτης καριέρας και κορυφαίος αξιωματούχος του Στέητ Ντιπάρτμεντ για το Δυτικό Ημισφαίριο από τον Οκτώβριο του 2005, διορίστηκε πρεσβευτής στη Βραζιλία, ενώ η Βίλμα Μαρτίνες, δικηγόρος, διορίστηκε πρέσβειρα στην Αργεντινή.

Οι διορισμοί πρέπει να εγκριθούν από τη Γερουσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή