Ζ. Μπαρόζο: «Δύσκολη» η συνδρομή της ΕΕ στην Ουκρανία για το φ. αέριο

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 19:30
A- A A+

«Δύσκολο, αν όχι αδύνατο» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο συνδρομής της ΕΕ στην Ουκρανία, για τις πληρωμές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά από σχετικό τηλεφώνημα το οποίο δέχθηκε από το Ρώσο πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν http://control.naftemporiki.gr/news/static/09/05/29/1670769.htm .

Ο κ. Μπαρόζο υποσχέθηκε, ωστόσο, ότι θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Ιουνίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπαρόζο, ο Ρώσος πρωθυπουργός του τηλεφώνησε σήμερα με σκοπό να τον προειδοποιήσει για «τις δυσκολίες που αναμένει όσον αφορά στις πληρωμές της Gazprom από την Ουκρανία».

Ο κ. Πούτιν εξήγησε ότι η «Ουκρανία ζήτησε κάποιου είδους στήριξη σχετικά με τη χρηματοδότηση αυτών των πληρωμών», ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Είναι σημαντικό να εργαστούμε για να αποφύγουμε μια νέα κρίση σαν αυτή που είχαμε στις αρχές του χρόνου», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τόνισε, ωστόσο, ότι πρόκειται «κυρίως, για πρόβλημα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή