Κόσμος
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 19:30

Ζ. Μπαρόζο: «Δύσκολη» η συνδρομή της ΕΕ στην Ουκρανία για το φ. αέριο

«Δύσκολο, αν όχι αδύνατο» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο συνδρομής της ΕΕ στην Ουκρανία, για τις πληρωμές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά από σχετικό τηλεφώνημα το οποίο δέχθηκε από το Ρώσο πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δύσκολο, αν όχι αδύνατο» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο συνδρομής της ΕΕ στην Ουκρανία, για τις πληρωμές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά από σχετικό τηλεφώνημα το οποίο δέχθηκε από το Ρώσο πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν http://control.naftemporiki.gr/news/static/09/05/29/1670769.htm .

Ο κ. Μπαρόζο υποσχέθηκε, ωστόσο, ότι θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Ιουνίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπαρόζο, ο Ρώσος πρωθυπουργός του τηλεφώνησε σήμερα με σκοπό να τον προειδοποιήσει για «τις δυσκολίες που αναμένει όσον αφορά στις πληρωμές της Gazprom από την Ουκρανία».

Ο κ. Πούτιν εξήγησε ότι η «Ουκρανία ζήτησε κάποιου είδους στήριξη σχετικά με τη χρηματοδότηση αυτών των πληρωμών», ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Είναι σημαντικό να εργαστούμε για να αποφύγουμε μια νέα κρίση σαν αυτή που είχαμε στις αρχές του χρόνου», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τόνισε, ωστόσο, ότι πρόκειται «κυρίως, για πρόβλημα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο