F1: Kαι η Lola υπέβαλε αίτηση

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 23:59
UPD:30/05/2009 00:23
A- A A+

Εν αναμoνή των εξελίξεων με τους νέους κανονισμούς και τις αντιδράσεις των ομάδων, η Lola επιβεβαίωσε σήμερα, τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων, τη συμμετοχή της στη λίστα για το παγκόσμιο του 2010.

Η βρετανική εταιρεία με έδρα το Χάντινγκτον δεν είναι διόλου άγνωστη στη Φόρμουλα καθώς συμμετείχε στο άθλημα μέχρι το 1997, μία χρονιά που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει.

Το ανώτατο όριο προϋπολογισμού των ομάδων και οι τεχνικές ελευθερίες που το συνοδεύουν ήταν τα κίνητρα που ώθησαν την ιστορική ομάδα να επιστρέψει στην «οικογένεια» της F1.

«Το Lola Group θεωρεί ότι οι αποφάσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού σχετικά με το όριο στο κόστος και την παροχή ανανεωμένων τεχνικών κανονισμών που θα διευκολύνουν τη συμμετοχή νέων ομάδων στη Φόρμουλα 1 θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές.

»Αυτό είναι συνετό όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη των νέων ομάδων να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν αξιόπιστα τις μεγάλες ομάδες που έχουν πολλά χρόνια στο χώρο», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.

Ερωτηματικό βέβαια παραμένει αν η βρετανική ομάδα θα έχει την οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχει στο θεσμό, αν η FOTA και η FIA βρουν μία συμβιβαστική λύση στο θέμα του budget cap. Εάν π.χ. το ποσό υπερβεί τα 40 εκατομμύρια λίρες, θα μπορεί η Lola να αντεπεξέλθει οικονομικά; Θα ισχύσουν τελικά οι τεχνικές ελευθερίες ή όχι; Σε αυτά τα θέματα αναμένονται διευκρινίσεις τις επόμενες ημέρες.

Η Lola είναι η τέταρτη ομάδα, μετά την Prodrive, τη USF1 και την Campos Racing, που κάνει αίτηση για να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 του 2010.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις