Επαναλειτουργία του Γραφείου Πολεοδομίας στον Πόρο

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2009 10:56
A- A A+

Την επαναλειτουργία του Γραφείου Πολεοδομίας στον Πόρο ανακοίνωσε η Νομαρχία Πειραιά. Η Υπηρεσία θα παρέχει και πάλι τις υπηρεσίες της στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Τροιζηνίας από τις 9 Ιουνίου σε νέο αναβαθμισμένο κτίριο επί της οδού Δημοσθένους 31 στον Πόρο.

Το ακίνητο που προκρίθηκε ομόφωνα από την επταμελή διαπαραταξιακή νομαρχιακή επιτροπή για να στεγάσει το Γραφείο Πολεοδομίας μετά την προκήρυξη 3 ανοικτών μειοδοτικών διαγωνισμών βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του παραδοσιακού οικισμού του Πόρου, παραπλεύρως του κτιρίου που στεγάζει το ΑΤ Πόρου, στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού και σε μικρή απόσταση από τον παραλιακό δρόμο με δυνατότητα δηλαδή στάσης ΙΧ αυτοκινήτου ή ΤΑΧΙ και σε κοντινή απόσταση για πρόσβαση στα θαλάσσια και τοπικά μέσα συγκοινωνίας.

Το γεγονός επίσης, ότι βρίσκεται σε ισόγειο χώρο διευκολύνει την πρόσβαση ΑμεΑ, που αποτελεί έναν από τους βασικούς όρους επιλογής του ακινήτου,

Το Γραφείο Πολεοδομίας Πόρου θα ασκεί όσες αρμοδιότητες είχε στην ευθύνη του και πριν την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του. Εκτός από το μόνιμο προσωπικό που το στελεχώνει, για την εξέταση των φακέλων των οικοδομικών αδειών θα μεταβαίνει στο Γραφείο όσες φορές απαιτείται κλιμάκιο μηχανικών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, προκειμένου οι πολίτες να μην απαιτείται να μεταβαίνουν στην κεντρική υπηρεσία στον Πειραιά και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία και οι τυχόν άσκοπες μετακινήσεις.

Τα νέα τηλέφωνα επικοινωνίας του Γραφείου είναι 22980 24444 και 22980 24445.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι "Όταν στη Νομαρχία Πειραιά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Γραφείου Πολεοδομίας στον Πόρο για να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό του κάποιοι καλοθελητές βιάστηκαν να μιλήσουν για οριστικό κλείσιμό του. Κάποιοι έσπευσαν να μας κατηγορήσουν για δήθεν εγκατάλειψη των κατοίκων της Τροιζηνίας. Οι εξελίξεις τους διέψευσαν πανηγυρικά και μας δικαίωσαν για ακόμη μια φορά. Το Γραφείο Πολεοδομίας της Νομαρχίας Πειραιά στον Πόρο από τις 9 Ιουνίου θα είναι και πάλι στη διάθεση των πολιτών. Σε νέο εκσυγχρονισμένο περιβάλλον, με νέες υποδομές και προσωπικό, παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής. Παρά τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, το Γραφείο είναι πλέον πανέτοιμο και σε λίγες ημέρες τίθεται και επίσημα στη διάθεση όλων των πολιτών της Τροιζήνας, του Πόρου και των Μεθάνων".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή