F1: Και νέα ομάδα στο προσκήνιο...

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2009 12:17
A- A A+

Ο πρώην οδηγός της Φόρμουλα 1 Αλεξάντερ Βουρτς υπέβαλε αίτηση συμμετοχής για το πρωτάθλημα του 2010 μαζί με τη νεοσύστατη ομάδα Superfund F1.

Ο 34χρονος Αυστριακός που έχει στο παρελθόν οδηγήσει για λογαριασμό της Williams, της McLaren και της Benetton αναμένεται να είναι ο γενικός διευθυντής στη νέα ομάδα που ετοιμάζεται και θα ονομάζεται Superfund F1. Ιδιοκτήτης της θα είναι ο αυστριακής καταγωγής μεγιστάνας Κρίστιαν Μπάχα, ιδρυτής και κάτοχος της επενδυτικής εταιρείας Superfand.

Χρέη γενικού διευθυντή θα εκετελεί στη Superfund F1 ο 34χρονος Αυστριακός.

O Mπάχα είναι γνωστός λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς ήταν χορηγός σε ομάδες της F1 αλλά και μικρότερων κατηγοριών στο παρελθόν ενώ είχε προσπαθήσει να ξαναδημιουργήσει μία ομάδα που θα «τρέχει» στη Φόρμουλα 1.

Μετά τη Prodrive, τη Lola, την Campos Meta1 και την US F1, η Superfund F1 είναι μία ακόμη ομάδα που δελεάστηκε από το budget cap και τις τεχνικές ελευθερίες που θα το συνοδεύουν το 2010. Είναι αυτονόητο ότι η εταιρεία είναι σε θέση να καλύψει το ανώτατο όριο προϋπολογισμού και τα έξοδα συμμετοχής στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Βουρτς βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της FIA και οι ετοιμασίες για τη σύσταση της ομάδας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ενώ έχουν γίνει και οι επαφές για την επιλογή των κατάλληλων στελεχών που θα την πλαισιώνουν. Η ομάδα όμως περιμένει να «κλειδώσει» τη συμμετοχή της, να εγκριθεί δηλαδή η αίτησή της για το πρωτάθλημα του 2010 ώστε να ξεκινήσει να αγοράζει εγκαταστάσεις και να προσλαμβάνει προσωπικό.

Αλλωστε, υπάρχει στο χώρο της F1 μία αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι μεταξύ της FIA και της FOTA σχετικά με τους νέους κανονισμούς και τους προϋπολογισμούς των ομάδων. Θα πρέπει αρχικά να λυθεί αυτό το ακανθώδες ζήτημα και αφού καθοριστεί το πλαίσιο για την επόμενη η χρονιά, η Superfund F1 να ξεκινήσει να επενδύει πάνω στη συμμετοχή της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 34χρονος Βουρτς προτιμά αρχικά η ομάδα να συνεργαστεί με έναν έμπειρο κατασκευαστή, του οποίου θα ενοικιάσει το χώρο, τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό. Αυτή η κίνηση θα της δώσει χρόνο να ετοιμάσει το δικό της εργοστάσιο, πιθανόν στην Αυστρία (όπου είναι και η έδρα της εταιρείας Superfund), ενώ παράλληλα θα της χαρίσει πολύτιμες εμπειρίες από μία εταιρεία που θα έχει από την F1.

Για την ιστορία ο Βουρτς το 2007 «έτρεχε» για λογαριασμό της Williams. Τον προηγούμενο χρόνο ήταν οδηγός δοκιμών για τη Honda (και εφεδρικός) και παρέμεινε σε αυτή μέχρι να ονομαστεί Brawn GP.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις