Σαρκοζί: Πολύ λίγες οι πιθανότητες εντοπισμού επιζώντων

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2009 21:57
UPD:22:10
A- A A+

Οι πιθανότητες να εντοπιστούν επιζώντες είναι πολύ λίγες, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί από το αεροδρόμιο του Ρουασί, αναφερόμενος στους 228 επιβάτες του Airbus A330 της Air France που χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ εκτελούσε πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι.

«Πρόκειται για μία καταστροφή που ποτέ ξανά δεν έχει γνωρίσει η εταιρεία της Air France» σημείωσε ο Σαρκοζί, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει κανένα στοιχείο για το τι ακριβώς έχει συμβεί. Τόνισε ακόμη ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να εξασφαλιστεί ότι θα βρεθούν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για το αεροπλάνο για να καταλάβουμε τι έγινε».

Ο Νικολά Σαρκοζί επισκέφθηκε στο αεροδρόμιο τους συγγενείς των αγνοουμένων του A330, τους οποίους χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά αξιοπρεπείς και θαρραλέους».

Τεχνικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους

Το αεροσκάφος Airbus A330-200 είναι ένα δικινητήριο αεροπλάνο μεγάλης ακτίνας δράσης και μέσης μεταφορικής ικανότητας, πρόσφατης κατασκευής και πολύ διαδεδομένο στους στόλους των αεροπορικών εταιρειών, και δεν είχε μέχρι σήμερα κανένα θανατηφόρο δυστύχημα σε εμπορικές πτήσεις.

Το A330-200 που έχει μήκος 59 μέτρων και άνοιγμα φτερών 60,30 μέτρων, μπορεί να μεταφέρει στην κανονική του εκδοχή 253 άτομα σε τρεις θέσεις. Μπορεί δε να πετά με ταχύτητα 880 χλμ την ώρα , σε ύψος 10.700 μέτρων.

Περισσότερα από 600 αντίτυπα του A330-200 έχουν ήδη παραδοθεί στις αεροπορικές εταιρείες και χρησιμοποιούνται από αυτές, ενώ οι συνολικές παραγγελίες φθάνουν τις 950 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κατασκευαστή.

Χάρη στην μεγάλη του ακτίνα δράσης 12.500 χλμ , χρησιμοποιείται πολύ συχνά για απευθείας διηπειρωτικές πτήσεις, όπως αυτή της Air France, ανάμεσα στη Βραζιλία και τη Γαλλία. Η οικογένεια των A330 (υπάρχει και μια εκδοχή του αεροσκάφους με μεγαλύτερο μήκος το A330-300) χρησιμοποιείται από πολλές αεροπορικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο. Το αεροσκάφος αυτό έχει ήδη συμπληρώσει 11 εκατομμύρια ώρες πτήσης στην εμπορική του εκμετάλλευση σύμφωνα με τον κατασκευαστή του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή