F1: Περιζήτητος ο Μπάτον

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2009 22:45
EPA/ROBERT GHEMENT

A- A A+

Ο Τζένσον Μπάτον έχει τραβήξει τα βλέμματα των ομάδων της F1 και η λήξη του συμβολαίου του με τη Brawn GP στο τέλος της χρονιάς τον έχει μετατρέψει σε μήλο της… έριδος.

Τις τελευταίες ημέρες, λέγεται ότι υψηλόβαθμο στέλεχος μίας εκ των λεγόμενων «μεγάλων» ομάδων εξέφρασε ανοικτά το ενδιαφέρον του για τον πιλότο της Brawn GP.

Και να σκεφτεί κανείς ότι μέχρι την αρχή του χρόνου ο ίδιος δεν γνώριζε αν θα μπορούσε να συμμετάσχει στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα λόγω απόσυρσης της Honda από το άθλημα.

O 29χρονος όμως βρετανός απέδειξε ότι το μόνο που χρειαζόταν όλα αυτά τα χρόνια που συμμετείχε στο θεσμό, ήταν ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Όταν το απέκτησε με την ομάδα της Brawn GP ξεδίπλωσε το οδηγικό του ταλέντο, χωρίς να αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση. Θα λέγαμε ότι η φετινή χρονιά, μέχρι στιγμής, είναι ένα είδος καταξίωσης για το Μπάτον που μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών και απογοητεύσεων βρίσκεται στην κορυφή.

«Θα θέλαμε πολύ να τον έχουμε σε ένα από τα μονοθέσιά μας την επόμενη χρονιά», φαίνεται να είπε σε αγγλική εφημερίδα γενικός διευθυντής «μεγάλης» ομάδας, χωρίς να γίνει γνωστό το όνομά του. «Και βέβαια ενδιαφερόμαστε για τις υπηρεσίες του και του το έχουμε εκφράσει , αλλά θα ήμασταν αφελείς να πιστεύουμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι», συνέχισε το υψηλόβαθμο στέλεχος αποδεικνύοντας το πόσο περιζήτητος είναι ο Βρετανός.

Το σίγουρο είναι ένα. Ότι αν η Brawn επιθυμεί να τον διατηρήσει στις τάξεις της θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, κάτι που παραδέχθηκε και ο διευθύνων σύμβουλός της Νικ Φράι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις