Mόσλει: Χωρίς νέο αίμα η F1 θα πεθάνει

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2009 22:47

Τόπο στους νέους επιχειρηματίες ζητά ο πρόεδρος της FIA.

A- A A+

Οι πάντες αναμένουν την αντίδραση του Μαξ Μόσλει και της FIA στην απόφαση των μελών της FOTA να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής για το πρωτάθλημα του 2010 θέτοντας παράλληλα τους δικούς τους όρους.

Ηδη, από το Σαββατοκύριακο η FOTA δια στόματος του γενικού διευθυντή της Ferrari Στέφανο Ντομενικάλι διεμήνυσε ότι με την κίνησή τους αυτή τα μέλη της Ενωσης δεν οπισθοχώρησαν στις απαιτήσεις τους περί απόρριψης του budget cap και των τεχνικών ελευθεριών. Απλά μετά τις προτάσεις τους αναμένουν την αντίδραση της FIA ώστε να μάθουν τις προθέσεις της. Μάλιστα ο κ. Ντομενικάλι, υποστήριξε ότι αν οι νέοι κανονισμοί ισχύσουν τότε η συμμετοχή των εννέα ομάδων της FOTA θα θεωρηθεί άκυρη.

Στην αντίπερα όχθη ο Μαξ Μόσλει, πρόεδρος της FIA, προβάλλει σθεναρή αντίσταση στις προθέσεις των ομάδων, προσπαθώντας να επιβάλει το budget cap. Είναι υπέρμαχος της άποψης ότι η κίνηση αυτή κινητοποιεί αρκετές νέες ομάδες να εισέλθουν στο χώρο της F1. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται να δικαιώνεται καθώς ήδη πέντε νέες ομάδες έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε γερμανικό περιοδικό ο Μόσλει δηλώνει ότι το νέο αίμα είναι απαραίτητο για την επιβίωση του αθλήματος. «Κανένα άθλημα δεν είναι υγιές χωρίς να εισέρχονται νέα άτομα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Ferrari δείχνει να ξεχνάει ότι η BMW ξεκίνησε ως Sauber, η τωρινή Williams ξεκίνησε από τον Φρανκ Γουΐλιαμς όταν αγόρασε τη March. Η Tyrell ξεκίνησε ως μικρή ομάδα στα τέλη της δεκαετίας του Ά60, μετά έγινε η Honda και τώρα είναι η Brawn. Ακόμη και ο ίδιος ο Εντζο Φεράρι το 1948 ξεκίνησε από το μηδέν», ανέφερε ο 69χρονος Βρετανός κάνοντας μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν του αθλήματος.

Ο Μόσλει επιμένει ότι οι νέες ομάδες, το νέο αίμα δίνει ζωή στη Φόρμουλα 1. «Εάν σταματήσετε αυτούς τους νέους επιχειρηματίες να εισέλθουν, η F1 θα πεθάνει. Δεν μπορούν να υπάρξουν μόνο «γέρικες» ομάδες να συμμετάσχουν», τόνισε. Στην ουσία ο πρόεδρος της FIA δείχνει τις προθέσεις του, ότι δηλαδή δεν προτίθεται να κάνει πίσω στις απόψεις του. Εντούτοις επίσημη αντίδραση δεν έχει ακόμη υπάρξει.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις