F1: Εκτός τίτλου η McLaren

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2009 19:27
EPA/JENS BUETTNER

A- A A+

Η ΜcLaren αδυνατεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή του Λιούις Χάμιλτον και εγκαταλείπει τις όποιες προσπάθειες. Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes Motorsport, Νόρμπερτ Χάουγκ.

Μετά από έξι αγώνες, η βρετανική ομάδα και ο περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον δεν έχουν γευτεί τη... γλύκα της νίκης με μικρή συγκομιδή βαθμών. Ηδη, ο Χάμιλτον υπολείπεται του πρωτοπόρου Μπάτον 42 βαθμούς καθώς έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μόλις 9. Η δε McLaren βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας στους κατασκευαστές με μόλις 13 βαθμούς, δηλαδή 73 λιγότερους από την Brawn GP που μέχρι στιγμής βρίσκεται στην κορυφή.

Ο Χάουγκ παραδέχεται ευθέως ότι οι οποίες προσδοκίες της ομάδας για διεκδίκηση του φετινού τίτλου υπόκεινται στην σφαίρα της… φαντασίας.

«Θα ήταν περίεργο να μιλάμε για υπεράσπιση του τίτλου μας. Γιατί να το σκεφτόμαστε αυτό όταν δεν είμαστε ανταγωνιστικοί», διερωτήθηκε ο γερμανός αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes Motorsport.

Παράλληλα, διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να δίνει τη μία από τις δύο Mclaren στο Νίκο Ρόσμπεργκ το 2010. Ο 23χρονος γερμανός πιλότος, ως γνωστόν, έχει συμβόλαιο με τη Williams, το οποίο λήγει στο τέλος της σεζόν και δεν έχει διασαφηνίσει αν θα παραμείνει ή όχι. Την ίδια περίοδο λήγει και το συμβόλαιο του Χέικι Κοβαλάϊνεν χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν η McLaren θα του το ανανεώσει.

Για το τι μέλλει γενέσθαι ο 56χρονος Χάουγκ δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις της Mclaren, αν και κατά την διάρκεια του GP του Μονακό υποστήριξε πως ο Ρόσμπεργκ θα βρίσκεται στη λίστα πολλών ομάδων το 2010.

«Στις αρχές Ιουνίου δεν είμαι σε θέση να συζητήσω για τους οδηγούς της επόμενης χρονιάς. Ισως τίποτα να μην αλλάξει, δεν είμαστε υπό πίεση και είναι το μόνο που θα πω δημόσια», δήλωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας τα καλύτερα για το μέλλον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις