F1: Eπιστρέφουν ιστορικές ομάδες

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009 23:05

Η Βrabham ίσως «ξανατρέξει» σε αγώνες Φόρμουλα 1 (Στη φωτογραφία ένας εκ των ιδρυτών της, ο Tζακ Μπράμπαμ).

A- A A+

Η λίστα με τις νέες ομάδες που επιθυμούν να εισέλθουν στη Φόρμουλα 1 το 2010 διευρύνεται όλο και περισσότερο. Μετά τις Prodrive, US F1, Campos Meta1, Litespeed, Superfund F1 και τη Lola, ήρθαν δύο ομάδες από το… παρελθόν του αθλήματος να κάνουν αίτηση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς.

Η March Racing Organisation δεν είναι καμία άλλη από την ιστορική ομάδα που είχε ιδρύσει ο σημερινός πρόεδρος της FIA Μαξ Μόσλεϊ, με τους Αλαν Ρις, Ρόμπιν Χερντ και Γκράχαμ Κόκερ. Στην F1 εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1970 όπου κέρδισε το ισπανικό GP. Σημείωσε κι άλλες δύο νίκες σε 197 συνολικά αγώνες ώσπου εγκατέλειψε οριστικά λόγω οικονομικών προβλημάτων το 1992 με συγκομιδή τρεις βαθμούς εκείνη τη χρονιά.

Αν και η March από τότε δεν έχει επαφή με τους αγώνες, παρέμεινε ως ανενεργή εταιρεία και ανήκει στον βρετανό επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου Swinton Town, Αντριου Φίτον, ο οποίος την αγόρασε το 1993.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι περαιτέρω προθέσεις της βρετανικής εταιρείας, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να προβεί σε οποιοδήποτε είδους ανακοινώσεις, αν δεν γίνει δεκτή η αίτησή της για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του 2010. «Είμαστε σε αναμονή μέχρι να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες από τη FIA», αποκάλυψε στέλεχός της.

Η δεύτερη ομάδα που φέρεται να έχει δηλώσει συμμετοχή για την επόμενα χρονιά είναι η Brabham, μία από τις πιο σημαντικές στην ιστορία της Φόρμουλα 1. Ιδρύθηκε το 1960 από τους Αυστραλούς Jack Brabham και Ρον Tαουρανάκ. Μετράει ήδη 35 νίκες στο ενεργητικό της και έξι παγκόσμιους τίτλους (τέσσερις οδηγών και δύο κατασκευαστών) ενώ αποχώρησε από το άθλημα το 1992. Ιδιοκτήτης της τις δεκαετίες του 1970 και 1980 ήταν ο Μπέρνι 'Εκλεστοουν, σημερινό «αφεντικό» της F1. Τωρινός ιδιοκτήτης της είναι ο Γερμανός επιχειρηματίας Φραντς Χίμερ, ο οποίος φέρεται να έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της χρεοκοπημένης Super Aguri, η οποία αποχώρησε πέρυσι.

Το budget cap και οι τεχνικές ελευθερίες φαίνεται από αποτελούν πόλους έλξης για πολλούς μνηστήρες που επιθυμούν να ενταχθούν στη Φόρμουλα 1.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις