F1: Πρωτιά Κοβαλάϊνεν στη δεύτερη περίοδο των δοκιμαστικών

Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2009 18:22
A- A A+

Ο Χέικι Κοβαλάϊνεν έκανε στην έκπληξη στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών στην Τουρκία. Ο Φινλανδός για πρώτη φορά φέτος κατακτά μία πρώτη θέση. Τι κι αν υπήρχαν γκρίνιες στη McLaren όχι μόνο για την απόδοση του 28χρονου πιλότου αλλά και της ομάδας γενικότερα, η παρουσία μέχρι στιγμής των μονοθεσίων της αποστομώνει τους επικριτές της.

Ο Κοβαλάϊνεν ήταν κατά έξι χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Φερνάντο Αλόνσο. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε στον 18ο γύρο που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια των δοκιμών να ανέβει από την δωδέκατη θέση στη δεύτερη, όπου και παρέμεινε ως το τέλος.

Την τρίτη καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα με την αναγεννημένη BMW Sauber. Με την απογοητευτική επίδοση το πρωϊ ο Πολωνός φάνηκε πιο αποφασισμένος το απόγευμα. Αντιθέτως ο Νικ Χάιντφλεντ με τη δεύτερη BMW Sauber δεν μπόρεσε να παρουσιάσει κάτι σημαντικό τερματίζοντας 16ος.

Πίσω από τον Κούμπιτσα, ανέβηκε ο Νακατζίμα με την πρώτη Williams βελτιώνοντας κατά πολύ την απόδοσή του σε σχέση με τα πρωϊνά δοκιμαστικά. Ο Ρόσμπεργκ δεν κατάφερε να επαναλάβει την πρωϊνή επιτυχία και αρκέστηκε στην έβδομη θέση της κατάταξης.

Ο μεγαλύτερος άτυχος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ καθώς εγκατέλειψε νωρίς την προσπάθειά του. Ο νεαρός γερμανός ξεκίνησε δυναμικά καθώς μόλις σε τέσσερις γύρους είχε ανέβει στην τέταρτη θέση. Η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη για αυτόν καθώς ακινητοποιήθηκε στην πίστα και αναγκάστηκε να αποσυρθεί.

Την.. τιμή της Red Bull έσωσε ο Μαρκ Βέμπερ με την ένατη θέση στην κατάταξη, επίδοση βελτιωμένη σε σχέση με το πρωΐ.

Οι Toyota δεν μοιάζουν έτοιμες να ανταγωνιστούν στα ίσια τους αντιπάλους τους, αν και επιθυμούν διακαώς την πρώτη τους νίκη. Ο Γιάρνο Τρούλι τερμάτισε έκτος ενώ ο Τίμο Γκλοκ 14ος.

H Brawn δεν ξεκίνησε καλά στην Τουρκία. Και πάλι τα μονοθεσία της βρέθηκαν χαμηλά, σε σχέση με τις μέχρι στιγμής επιτυχίες της βρετανικής ομάδας. Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο ήταν 8ος και ο Τζένσον Μπάτον 12ος, αντίστοιχα.

Την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνει ο Νέλσον Πικέ τζ. με τη δεύτερη Renault.

Οι Ferrari δεν παρουσίασαν κάτι σημαντικό στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά. Τα μαλακά ελαστικά μάλλον ταλαιπώρησαν τον Κίμι Ραικόνεν (15ος) χωρίς να τον κάνουν ταχύτερο ενώ ο Φελίπε Μάσα, αν και είχε ένα τετακέ προς το τέλος των δοκιμών, τερμάτισε 11ος.

Πολλά προβλήματα είχε ο Λιούις Χάμιλτον μη μπορώντας να διατηρήσει μέσα στην πίστα τη MP4-24. Είχε τετακέ και τα μαλακά ελαστικά δεν τον βοήθησαν καθόλου. Επομένως η 13η θέση θεωρείται επιτυχία.

Στις τέσσερις τελευταίες θέσεις συναντάμε τα μονοθέσια των Force India και Scuderia Toro Rosso, αντίστοιχα. Αντριαν Σούτλι, Τζιανκάρλο Φιζικέλα, Σεμπστιέν Μπουρντέ και Σεμπαστιέν Μπουέμι, ολοκληρώνουν την εικοσάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των οδηγών είναι πολύ έντονος, αλλιώς δεν δικαιολογείται η διαφορά λιγότερου από ενός δευτερολέπτου από τον 1ο έως τον 16ο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις