F1: Το είπε και το έκανε…

Σάββατο, 06 Ιουνίου 2009 13:30
A- A A+

Την τέταρτη νίκη σε πέντε αγώνες αναζητά ο Φελίπε Μάσα στην Τουρκία. Ο Βραζιλιάνος πιλότος της Ferrari ήταν ο ταχύτερος στην σημερινή τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, καταφέρνοντας να υπερισχύσει των δύο Toyota.

Φαίνεται ότι η πίστα της γείτονας χώρας ταιριάζει στο οδηγικό στυλ του Μάσα, ο οποίος πραγματοποίησε τους περισσότερους γύρους (26) από όλους τους πιλότους και ήταν εντυπωσιακά γρήγορος όταν χρησιμοποίησε τη σκληρή γόμα στα ελαστικά του. Τότε σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο (1:27.983) που του χάρισε την πρώτη θέση.

Πίσω από το βραζιλιάνο παρατάχθηκαν οι δύο Toyota των Τρούλι και Γκλοκ, που δείχνουν ότι έχουν ξεχάσει τον εφιάλτη του Μονακό. Ο Ιταλός πιλότος της Toyota στο μεγαλύτερο μέρος των δοκιμών ήταν στη δέκατη θέση. Με τη μαλακή γόμα όμως επιτάχυνε όλο και περισσότερο και στον τελευταίο γύρο ανέβηκε δεύτερος μόλις 0,39 δευτερόλεπτα πίσω από το Μάσα. Ο Γερμανός ομόσταυλός του από 18ος καθ΄όλη την διάκεια των δοκιμών στον τελευταίο του γύρο σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση.

Τον τέταρτο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Καζούκι Νακατζίμα με την πρώτη Williams. Ο Ιάπωνας είναι αρκετά καλός και στα τρία σκέλη των ελεύθερων δοκιμών στην Τουρκία αν και λέγεται ότι σήμερα έφερε μικρό φορτίο καυσίμων, επιλογή που τον έκανε ταχύτατο. Πίσω από τον Νακατζίμα τερμάτισε ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα σε μία πολύ ενθαρρυντική θέση. Ο Πολωνός ελπίζει σε μία πολύ καλή εμφάνιση καθώς το νέο αεροδυναμικό πακέτο που φέρει η FW39 δείχνει να έχει αποτελέσματα. Η BMW Sauber θέλει να ξεχάσει άμεσα το φιάσκο του Μονακό και να ξεκινήσει στην Τουρκία από μία καλή θέση στην πρώτη δεκάδα.

Στις δύο επόμενες θέσεις συναντάμε τις Brawn GP των Ρούμπενς Μπαρικέλο και Τζένσον Μπάτον, αντίστοιχα. Η βρετανική ομάδα ταλαιπωρείται και τις δύο ημέρες από το στήσιμο των μονοθεσίων της. Και οι δύο πιλότοι της, πιο πολύ ο Μπάτον, διαμαρτύρονται για έντονη υποστροφή της BGP001.

Τον όγδοο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Νίκο Ρόμσπεργκ με τη δεύτερη Williams ενώ πίσω του βρέθηκε ο Κίμι Ραϊκόνεν. Ο Φινλανδός πιλότος της Ferrari μέχρι στιγμής στην Τουρκία βρίσκεται στη σκιά του Φελίπε Μάσα.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ λόγω προβλημάτων στον κινητήρα της RB5 που ξεκίνησαν από χθες έμεινε στην 10η θέση. Αν όμως ο νεαρός γερμανός επιθυμεί να κυνηγήσει τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία Μπάτον θα πρέπει να «ανεβάσει» απόδοση και να τερματίσει σε μία από τις τρεις πρώτες θέσεις.

Η πρώτη Renault βρίσκεται στην ενδέκατη θέση με το Νέλσον Πικέ τζ. ενώ ο Φράντο Αλόνσο ήταν 19ος. Η σημερινή ημέρα δεν ξεκίνησε καλά για η McLaren Mercedes καθώς ο Χάμιλτον τερμάτισε 12ος και ο Κοβαλάϊνεν 15ος, αντίστοιχα. Στη 13η και 14η θέση συναντάμε τους Μαρκ Βέμπερ (Red Bull) και Νικ Χάιντφελντ (BMW Sauber), αντίστοιχα.

Ο Αντριαν Σούτιλ έφερε την πρώτη Force India στην 16η θέση με της δύο Toro Rosso των Σεμπαστιέν Μπουρντέ και Σεμπαστιέν Μπουέμι να ακολουθούν. Τελευταίος βρέθηκε ο Τζιανκάρλο Φιζικέλα (Force India).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις