Ομπάμα: Να αρθεί το αραβο-ισραηλινό αδιέξοδο

Σάββατο, 06 Ιουνίου 2009 15:36
UPD:17:15
A- A A+

«Πρέπει, οπωσδήποτε, να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο στην αραβο-ισραηλινή διένεξη, δεδομένου ότι το πεπρωμένο Εβραίων και Παλαιστινίων είναι κοινό», υπογράμμισε μιλώντας στην πόλη Καέν, όπου τελούνται οι επετειακοί εορτασμοί για την 65η επέτειο της Απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στην Νορμανδία, ο Μπαράκ Ομπάμα.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε επίσης την ελπίδα «στα τέλη του τρέχοντος έτους να διεξάγονται, ήδη, σοβαρές διαβουλεύσεις, για τη δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών».

Αναφερόμενος στις πυρηνικές δομικές της Β. Κορέας ο Ομπάμα τόνισε ότι «οι δραστηριότητές της στον πυρηνικό τομέα είναι εξαιρετικά προκλητικές» και ότι η Ουάσινγκτον δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. «Η Ρωσία και η Κίνα συμφωνούν με την Ουάσινγκτον ότι οι δραστηριότητες αυτές έχουν αποσταθεροποιητικό χαρακτήρα», τόνισε.

Σχετικά με το Ιράν, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι «οπλισμένο με πυρηνικά όπλα θα καταστεί ένα εξαιρετικά επικίνδυνο κράτος».

Με τον αμερικανό πρόεδρο συμφώνησε κ ο Νικολά Σαρκοζί «επειδή κι εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει καμία διάδοση της πυρηνικής τεχνολογίας στο σημερινό κόσμο».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή