F1: Απογοητευμένος ο Χάμιλτον

Κυριακή, 07 Ιουνίου 2009 12:31
REUTERS/PASCAL LAUENER

A- A A+

Μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου για το GP της Κωνσταντινούπολης, ο Λιούις Χάμιλτον αποκάλυψε ότι η McLaren Mercedes ίσως θα έπρεπε να πετάξει την ΜP4-24.

H απογοητευτική εμφάνιση του περσινού παγκόσμιου πρωταθλητή και ο αποκλεισμός του από τη δεύτερη και τρίτη περίοδο των χρονομετρημένων δοκιμαστικών τον έκανε έξαλλο. Στην ουσία ο αγώνας του Χάμιλτον είναι πλέον καταδικασμένος καθώς από την 16η θέση που ξεκινά δεν έχει πολλά περιθώρια για κάτι αξιόλογο.

«Καλώς ήλθατε στον κόσμο μου. Θα έπρεπε να είχαμε πετάξει αυτό το μονοθέσιο εδώ και πολύ καιρό. Τώρα είναι πλέον αργά», δήλωσε ο νεαρός πιλότος της McLaren Mercedes στον Τύπο.

Από την άλλη πλευρά αναγνωρίζει την προσπάθεια που έχει καταβάλει το δυναμικό της βρετανικής ομάδας για την κατασκευή της MP4-24 και τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί.

«Εάν το πετάξουμε, αυτό θα είναι μεγάλη απώλεια χρημάτων και πολύ σκληρής δουλειάς όλων των ανθρώπων. Επιπλέον, έτσι όπως οδεύει η κατάσταση με την οικονομία, απαιτούνται πέντε με έξι μήνες για την ανακατασκευή του. Και ποιος μας εγγυάται ότι θα είναι σωστό;», διερωτάται ο περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Χάμιλτον δεν είναι ο μόνος που απορρίπτει την MP4-24 και θεωρεί ότι η McLaren δαπάνησε άσκοπα τόσα πολλά κεφάλαια για την κατασκευή της.

«Το μονοθέσιο απλά δεν έχει καμία ελπίδα. Ισως είναι η χειρότερη McLaren που έχει ποτέ σχεδιαστεί», αναφέρει ο Εντι Τζόρνταν, ιδιοκτήτης της πρώην ομότιτλης ομάδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις