F1: H FOTA χτυπά την πόρτα της Dorna;

Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009 21:40
A- A A+

Η κρίση στη Φόρμουλα 1 μεταξύ της FIA και της FOTA έχει κορυφωθεί και η λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Η επιστολή-απάντηση του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου Μαξ Μόσλεϊ προς τα οκτώ μέλη της Ενωσης δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά για τη συνέχεια.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο 69χρονος Βρετανός ζητά από τις ομάδες να εισέλθουν εν λευκώ στο πρωτάθλημα του 2010 απαρνούμενες τους όρους τους οποίους έχουν θέσει. Κι αν γίνει αυτό, τότε θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση των νέων κανονισμών.

Η αντίδραση των ομάδων μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή, αν και ο Μόσλεϊ τους είχε θέσει χρονικό περιθώριο μέχρι σήμερα το βράδυ (9/6/2009). Κάποιες πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι τα μέλη της FOTA ίσως προσανατολιστούν στη δημιουργία δικού τους πρωταθλήματος. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να έχουν έναν υποστηρικτή στη θέση της FIA. Γι' αυτό το λόγο ισπανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ήρθαν σε επαφή με τον Καρμέλο Εζπελέτα, τον ισχυρό άνδρα της Dorna Sports, της εταιρείας δηλαδή που διαχειρίζεται τα δικαιώματα (εμπορικά) του Moto GP. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Εζπελέτα είναι ο Μπέρνι Εκλεστόουν του Moto GP, ο άνθρωπος δηλαδή που οι ομάδες έχουν ανάγκη ώστε να κερδίσουν αρκετά χρήματα. Και ο Εζπελέτα έχει τον τρόπο να το επιτύχει.

Το θέμα είναι ποια θα είναι η αντίδραση της FIA. Θα της αφήσει να φύγει ένα τόσο επιτυχημένο εμπορικά πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια; Ένα πρωτάθλημα που διοργανώνει εδώ και περίπου 60 χρόνια;

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις