Συντονισμένες έρευνες για τα μαύρα κουτιά του Airbus

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009 10:46
A- A A+

Το γαλλικό πυρηνικό υποβρύχιο Emeraude αρχίζει σήμερα τις έρευνες για τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους της Air France το οποίο κατέπεσε στον Ατλαντικό με 228 επιβαίνοντες.

«Το Emeraude σήμερα το πρωί θα αρχίσει τις έρευνες καλύπτοντας μια ζώνη 20Χ20 ναυτικών μιλίων την ημέρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας.

«Κάθε ημέρα, στη διάρκεια της αποστολής του, που δεν γνωρίζουμε πότε θα ολοκληρωθεί, θα προχωρά και σε άλλη ζώνη», διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως μέσα στην ημέρα θα φτάσει στην περιοχή και ένα άλλο σκάφος του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, το Mistral.

Το Πεντάγωνο θα στείλει επίσης, ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, δύο συστήματα ηχητικής παρακολούθησης που μπορούν να εντοπίζουν τα σήματα τα οποία εκπέμπουν τα μαύρα κουτιά, ακόμα και σε βάθος μεγαλύτερο των 6.000 μέτρων.

Αν εντοπιστούν τα μαύρα κουτιά, τρία υποθαλάσσια ρομπότ τα οποία βρίσκονται στο γαλλικό σκάφος Pourquoi Pas, θα προσπαθήσουν να τα ανασύρουν.

Γάλλοι και βραζιλιάνοι πεζοναύτες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος, περίπου 1.150 χιλιόμετρα από τις ακτές της Βραζιλίας, έχουν μέχρι τώρα ανασύρει 41 πτώματα και τμήματα του αεροσκάφους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή