F1: Ανακοινώθηκε η λίστα

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009 16:37

A- A A+

Μετά από πολλές διαφωνίες και αντιδράσεις η FIA ανακοίνωσε σήμερα τη λίστα με τις ομάδες που αναμένεται να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 του 2010.

Η πολυαναμεόμενη δημοσιοποίηση των ομάδων δεν φέρει κάποια ουσιαστική λύση στο χάσμα που υπάρχει στην F1, αλλά απλά μεταθέτει το πρόβλημα μία εβδομάδα αργότερα.

Από τις τρέχουσες ομάδες που συμμετέχουν στο θεσμό η Ferrari, η Red Bull, η Scuderia Toro Rosso, η Force India και η Williams συμπεριλαμβάνονται κανονικά στη λίστα. Οι υπόλοιπες, δηλαδή η McLaren Mercedes, η Toyota, η ΒΜW Sauber, η Brawn GP και η Renault έχουν χρονικό περιθώριο από τη FIA να εγκαταλείψουν τους όρους τους έως τις 19 Ιουνίου, διαφορετικά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός πρωταθλήματος.

Αυτό σημαίνει ότι πέντε αυτές ομάδες έχουν εγγραφεί προς το παρόν αλλά οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν για μία εβδομάδα τουλάχιστον για να αποφασιστεί η τελική είσοδός τους στην επίσημη λίστα.

Αλλά και από τις υπάρχουσες η Ferrari αμέσως μετά τη δημοσίευση των συμμετοχών ανακοίνωσε επίσημα ότι δεν προτίθεται να «τρέξει» αν δεν συμφωνηθούν οι όροι της FOTA. «Προς αποφυγήν οποιασδήποτε αμφιβολίας, η Ferrari επαναβεβαιώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 της FIA το 2010 με τους κανονισμούς που υιοθέτησε η FIA σε καταπάτηση των δικαιωμάτων της Ferrari βάσει τη συμφωνίας που έχει με τη FIA», αναφέρει ανακοίνωση της Scuderia. Την ίδια τακτική ακολουθούν τόσο η Red Bull όσο και η Toro Rosso.

«Σε συνέχεια δημοσιοποίησης της λίστας της FIA για συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010, η Red Bull ξεκαθαρίζει ότι η συμμετοχή της είναι υπό όρους και σε συμφωνία με τα υπολοίπα μέλη της FOTA. Η Red Bull παραμένει πιστή στη FOTA και υποστηρίζει όλες της τις αρχές», ξεκαθαρίζει ανακοίνωση της εταιρείας.

Από την άλλη πλευρά, η FIA θεωρεί ότι οι ομάδες είναι δεσμευμένες λόγω των συμφωνιών που έχουν υπογράψει τα προηγούμενα χρόνια με τη διοίκηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και τον Μπέρνι Εκλεστοουν (κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων του αθλήματος).

Πέραν όμως των γνωστών ομάδων στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και τρεις νέες, η Campos Grand Prix, η Manor Grand Prix και η US F1.

Η πρώτη ανήκει στην πρώην οδηγό F1 Αντριαν Κάμπος, η Manor Grand Prix διευθύνεται από το πρώην «αφεντικό» της F3 Τζον Μπουθ και τον πρώην ιδιοκτήτη ομάδας GP, Νικ Γουιρθ ενώ στην USF1 «κουμάντο» κάνουν οι Κεν Αντερσον και Πίτερ Γουΐντσορ.

Σε περίπτωση που οι πέντε ομάδες οι οποίες συμπεριλήφθηκαν προσωρινά, δεν έρθουν σε μία συμφωνία με τη FIA και αποσυρθούν, η Παγκόσμια Ομοσπονδία άφησε να εννοηθεί ότι θα αναπληρωθούν από πέντε νέες και ήδη τέσσερις βρίσκονται πολύ κοντά στο να πάρουν την πολυπόθητη έγκριση.

Να σημειωθεί ότι την επόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 13 ομάδες και κατά συνέπεια 26 μονοθέσια.

Η περιβόητη λίστα είναι:

Ομάδα               Κατασκευαστής

Scuderia Ferrari Marlboro Ferrari

Scudedria Toro Rosso Scudedria Toro Rosso - Θα ανακοινωθεί

Red Bull Racing Red Bull Racing – Θα ανακοινωθεί

AT&T Williams Williams – Toyota

Force India F1 Force India – Mercedes

Campos Grand Prix Campos - Cosworth

Manor Grand Prix Manor – Cosworth

US F1 US F1 – Cosworth

Vodafone McLaren Mercedes* McLaren – Mercedes

BMW Sauber F1* BMW – Sauber

Renault F1* Renault

Panasonic Toyota Racing* Toyota

Brawn GP F1* Brawn - Θα ανακοινωθεί

Οι ομάδες που φέρουν αστερίσκο είναι εκείνες που συμπεριλαμβάνονται προσωρινά στη λίστα της FIA.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις