Γ. Ραγκούσης: «Προσωπική ήττα» Κ. Καραμανλή οι ευρωεκλογές

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009 16:43
UPD:17:32
A- A A+

«Προσωπική ήττα» του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση εισέπραξε το χαμηλότερο ποσοστό μετά το 1981 και έτσι επιβεβαιώθηκε ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας που είχε προσδώσει το ΠΑΣΟΚ.

«Θα ήταν πράξη πολιτικής εντιμότητας και ανάληψης πραγματικής πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό να αναγνωρίσει τις βαρύτατες ευθύνες του και να υποβάλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την παραίτησή του και το αίτημα για πρόωρες εκλογές», τόνισε.

Αναφερόμενος στην αποχή τόνισε ότι «με βάση τα πραγματικά στοιχεία η πραγματική αποχή δεν είναι ένας στους δύο ψηφοφόρους αλλά ένας στους τρεις. Δηλαδή δεν είναι της τάξης του 50% αλλά της τάξης του 35%».

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι είναι μεγάλη και οφείλεται σε πολλούς λόγους, και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «δώσει ραντεβού με τους ψηφοφόρους που απείχαν από τις ευρωεκλογές και το ραντεβού αυτό είναι στις εθνικές εκλογές».

Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αναζητά «την εξουσία για την εξουσία», αλλά ζητά «εντολή ριζικών αλλαγών στο μοντέλο διακυβέρνησης, στην αντίληψη άσκησης εξουσίας για την αποκατάσταση της χαμένης τιμής και εμπιστοσύνης του πολιτικού κόσμου. Εντολή ριζικών αλλαγών στο κράτος και στην οικονομία».

Σε ό,τι αφορά τη νίκη στις ευρωεκλογές, υπογράμμισε ότι αυτό που νίκησε ήταν «το ΠΑΣΟΚ της σύνεσης και της νηφαλιότητας και όχι της αλαζονείας και του φανατισμού».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ραγκούσης τόνισε: «θα παλέψουμε για την αυτοδυναμία άλλο τόσο θα προσπαθήσουμε και για τη συνεργασία. Τη συνεργασία των δυνάμεων που πιστεύουν σε μία άλλη αντίληψη λειτουργίας του πολιτικού κόσμου. Που πιστεύουν στην πράσινη ανάπτυξη, στην κοινωνική ευαισθησία, στη δικαιοσύνη και στην εντιμότητα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις Νέας Δημοκρατίας – ΛΑΟΣ, ο κ. Ραγκούσης επεσήμανε ότι «ΝΔ και ΛΑΟΣ στεγάζονται πράγματι στο ίδιο κτίριο, μόνο που αυτό δεν είναι πολυκατοικία αλλά διώροφη και ετοιμόρροπη οικοδομή. Μία οικοδομή στην οποία σίγουρα δεν στεγάζεται μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων της ΝΔ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή