Γ. Παπακωνσταντίνου: «Σαφής απόρριψη της πολιτικής της ΝΔ»

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009 17:25
UPD:17:28
A- A A+

«Για μαζική και σαφή απόρριψη της πολιτικής της ΝΔ» στις ευρωεκλογές κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει αντίθετα ότι «η καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ συνεπάγεται μια πραγματική -και όχι μόνο δημοσκοπική- ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων στη χώρα».

Αναφερόμενος στην αποχή σημειώνει ότι «η πραγματική αποχή είναι πολύ μικρότερη από το 47%, ίσως της τάξης του 35%, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας σε αυτές με τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής στις ευρωεκλογές».

Προσθέτει, ωστόσο, ότι «οφείλεται σε πολλούς παράγοντες που επέδρασαν σωρευτικά, όπως η χρονική σύμπτωση με το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και οι υψηλές θερμοκρασίες, η κρίση και το αυξημένο κόστος μετακίνησης για τους ετεροδημότες, το γεγονός ότι στις εκλογές αυτές δεν διακυβευόταν άμεσα η διακυβέρνηση της χώρας».

Υπογραμμίζει επίσης την πολιτική διάσταση της αποχής, επισημαίνοντας ότι «η απογοήτευση από την πορεία των πραγμάτων στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη, η αποστροφή που προκαλεί η αδιαφάνεια του δημοσίου βίου οδηγούν σε συνολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος και τροφοδοτούν τάσεις ιδιώτευσης που ενισχύθηκαν από μερίδα των ΜΜΕ».

Αναφερόμενος στη ΝΔ, τονίζει ότι «έχει χαθεί στην ανάγνωση του μηνύματος της κάλπης που δεν θέλει και δεν μπορεί να καταλάβει».

Σε ό,τι αφορά τη διενέργεια των εθνικών εκλογών, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει: «Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστήσει σαφές πως θα σταθμίσει τη στάση του στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με βάση το συμφέρον της χώρας».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με την τάση της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη, σημείωσε ότι «η κρίση, σε αντίθεση με αυτό που συχνά νομίζουμε, δημιουργεί συχνά φόβο και τάσεις αναδίπλωσης και συντηρητισμού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή