Ιράν: Ογκωδέστατη η συγκέντρωση του Μουσαβί

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009 18:40

A- A A+

Η σημερινή διαδήλωση υποστηρικτών του υποψηφίου για την ιρανική προεδρία Μιρ Χοσέιν Μουσαβί, στο κέντρο της Τεχεράνης είναι τόσο μεγάλη που δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί επακριβώς αφού όλο το κέντρο της πόλης έχει καταληφθεί από ένα παλλόμενο πλήθος τουλάχιστον πολλών εκατοντάδων χιλιάδων, σύμφωνα με ξένους ανταποκριτές.

Αστυνομικοί που επιτηρούν την ογκώδη συγκέντρωση ερωτηθέντες για τον αριθμό των συγκεντρωμένων δήλωσαν ότι δεν μπορούν να υπολογίσουν αλλά σίγουρα είναι "τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο πολίτες", "μπορεί και δύο εκατομμύρια", ανέφερε ένας άλλος συνάδελφός τους.

Η συγκέντρωση έχει πλάτος πάνω από 50 μέτρα και μήκος τουλάχιστον τεσσάρων χιλιομέτρων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας. Το μεγαλύτερο πλήθος βρίσκεται στη μεγάλη λεωφόρο Αζάντι, εκεί που γίνονται οι συγκεντρώσεις μνήμης για την ισλαμική επανάσταση του 1979.

Στο τέλος του πρωινού σήμερα λόγω της κατάληψης των κεντρικών δρόμων της ιρανικής πρωτεύουσας από τους διαδηλωτές οι συγκοινωνίες και οι δραστηριότες στην πόλη είχαν παραλύσει.

Σημειώνεται ότι η ιρανική τηλεόραση δεν έδειξε ούτε μια εικόνα των αντικαθεστωτικών συγκεντρωμένων, ενώ αντίθετα ασχολήθηκε για πολλές ώρες με τη χθεσινή συγκέντρωση οπαδών του επανεκλεγμένου προέδρου, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή