Γαλλία: Ανησυχία για τα κρούσματα σε σχολείο

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009 06:23
A- A A+

Δέκα κρούσματα της γρίππης Α-Η1Ν1 καταγράφηκαν μεταξύ των μαθητών του ίδιου σχολείου στη νότιο Γαλλία, κοντά στην Τουλούζη, που πιθανώς αποτελεί την πρώτη «εστία» ενεργούς διάδοσης της νόσου στη Γαλλία, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τα 100.

Τρία κρούσματα από τα εξεταζόμενα αποδείχθηκαν χθες θετικά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, και προστέθηκαν στα άλλα επτά που είχαν ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Συνολικά 15 παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται «όλα σε ικανοποιητική κατάσταση υγείας», τονίζει το επαρχείο. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων για τα άλλα πέντε κρούσματα θα γίνουν γνωστά σήμερα Τρίτη.

Για πρώτη φορά η Γαλλία αντιμετωπίζει κρούσματα γρίππης Α-Η1Ν1 για τα οποία δεν γνωρίζει την πηγή μόλυνσης: τα παιδιά δεν ταξίδευσαν σε πληγείσες χώρες, και δεν φαίνεται προς το παρόν να έχουν έλθει σε επαφή με ασθενήσαντα άτομα.

«Η πηγή της αλυσίδας μετάδοσης του ιού δεν είναι γνωστή ακόμη» τόνισαν σήμερα πηγές της επαρχίας, τονίζοντας πως το σχολείο θα παραμείνει κλειστό έως την Τετάρτη 17 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή