Γαλλία: Στα 133 τα κρούσματα της γρίπης Α

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009 19:41
A- A A+

Σε 133 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης στη Γαλλία, ενώ άλλες 96 περιπτώσεις εξετάζονται, όπως ανακοινώθηκε από το υγειονομικό Ινστιτούτο.

Αντίθετα, η υπουργός Υγείας, Ροζελίν Μπασελό, δήλωσε την Παρασκευή ότι είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι τότε από τις αρχές 80 περιπτώσεις της γρίπης Α στη Γαλλία, αναφέροντας ότι «καμία δεν είναι πολύ σοβαρή».

Από τις 133 περιπτώσεις, εκ των οποίων μία στη γαλλική Πολυνησία και μία στην Μαρτινίκα, οι 101 αφορούν πολίτες που έφτασαν στη χώρα από το εξωτερικό -12 από το Μεξικό, 66 από τις ΗΠΑ, οκτώ από τον Καναδά, οκτώ από τη Δομινικανή Δημοκρατία, πέντε από την Αργεντινή, μια από τη Χιλή και μια από τη Βρετανία.

Οι 14, ωστόσο, από τις 133 αφορούν άτομα που δεν ταξίδεψαν στο εξωτερικό ούτε ήρθαν σε επαφή με άτομα που ταξίδεψαν. Μεταξύ των ασθενών περιλαμβάνονται και 15 παιδάκια από σχολείο της Τουλούζης.

Η γαλλική κυβέρνηση πάντως έχει αποφασίσει να διατηρήσει το επίπεδο συναγερμού στη χώρα στο 5 παρά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι λόγω πανδημίας στο επίπεδο συναγερμού έχει ανέβει στο ανώτατο σημείο του, το 6.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή