F1: Η Lola αποσύρεται

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009 20:24
UPD:20:44
A- A A+

H Lola απέσυρε σήμερα την αίτηση της για συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 του 2010. Η απόφαση αυτή της βρετανικής εταιρείας με έδρα το Χάντινγκτον έρχεται μετά την πρόθεση της FIA να μην της δώσει μία από τις τρεις νέες θέσεις.

Σύμφωνα με τη λίστα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου η οποία είδε τα φώτα της δημοσιότητας πριν μερικές ημέρες, οι νέες ομάδες που θα συμμετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα θα είναι η US F1, η Campos Grand Prix και η Manor Grand Prix.

Η FIA άφησε «ανοικτό το παράθυρο» στις υπόλοιπες ομάδες που είχαν υποβάλει αίτηση και δεν εγκρίθηκαν (όπως η Lola) να συμμετάσχουν, αν δεν επέλθει συμφωνία με τις πέντε ομάδες (McLaren Mercedes, Renault, Toyota, Brawn GP και BMW Sauber) που συμπεριλήφθηκαν στη λίστα αλλά προσωρινά.

Για να αποφύγει αυτή την αναμονή η Lola εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία κάνει γνωστές τις προθέσεις της.

«Η Lola F1 ειδοποίησε σήμερα την FIA για την απόφασή της να αποσύρει την αίτησή της για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 το 2010.

Σημαντική οικονομική επένδυση είχε γίνει για να αγωνιστεί το 2010 αλλά η FIA ζήτησε από την Lola F1 να είναι σε ετοιμότητα για πιθανή μελλοντική είσοδο.

Η Lola F1 ευχαριστεί τη FIA που έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην αίτηση της ομάδας για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Κανένα άλλο σχόλιο δεν θα γίνει».

Να σημειωθεί ότι η Lola F1 είχε υποβάλει την αίτησή της την ημέρα λήξης της διορίας και ότι είναι μία από τις εταιρείες που έχουν εμπειρία από την F1, καθώς συμμετείχε σε αυτή μέχρι το 1997.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις