Αντιδράσεις για την πώληση επιπλέον 5% του ΟΤΕ

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009 16:35
UPD:18:20
A- A A+

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει επιπλέον 5% των μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, ενεργοποιώντας σχετική διάταξη της σύμβασης.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ ζήτησε άμεση συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς και το διευθύνοντα σύμβουλο του γερμανικού κολοσσού Ρενέ Ομπερμαν, προκειμένου να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της. Επίσης συγκαλεί έκτακτο Δ.Σ. προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, διά της αρμόδιας πολιτικής εκπροσώπου του Λούκας Κατσέλη, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της στην πώληση του επιπλέον ποσοστού, κάνοντας λόγο για εκποίηση για ταμειακούς λόγους.

H αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κα Λούκα Κατσέλη χαρακτήρισε «μνημείο ανευθυνότητας» τις σχετικές δηλώσεις του κ. Γιάννη Παπαθανασίου και καταλόγισε στην κυβέρνηση επιζήμια διαχείριση δημόσιας περιουσίας.

Επίσης χαρακτήρισε μνημείο ανευθυνότητας» της σχετικές δηλώσεις του κ. Γιάννη Παπαθανασίου και καταλόγισε στην κυβέρνηση επιζήμια διαχείριση δημόσιας περιουσίας. «Ο κ. υπουργός και η απερχόμενη κυβέρνηση, αμετανόητοι και παρά το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών, ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να καταλάβουν ότι, οι δημόσιες και μάλιστα κερδοφόρες επιχειρήσεις, που επιτελούν ένα σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο, δεν πωλούνται αλλά αναπτύσσονται» πρόσθεσε η κ. Κατσέλη.

Το ΚΚΕ εξαπέλυσε βολές κατά της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί τους εργαζομένους στον οργανισμό να απορρίψουν συνολικά την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού και να αγωνιστούν για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε να γίνουν ο ΟΤΕ και οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες λαϊκή περιουσία. «Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποδεχτούν τις δικαιολογίες της κυβέρνησης ότι η ιδιωτικοποίηση είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού γιατί γίνεται σε καλή τιμή ούτε την ψευτοαντιπολίτευση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ που ισχυρίζεται ότι η ιδιωτικοποίηση θα είναι λιγότερο αντιλαϊκή – αντεργατική, αν διατηρήσει το Δημόσιο κάποιο ποσοστό» κατέληξε.

Ο Συνασπισμός από την πλευρά του μίλησε για πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο. «Η κυβέρνηση, για να μπαλώσει τα μεγάλα δημόσια ελλείμματα που έχουν προκαλέσει οι αντικοινωνικές και οικονομικά αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της, θυσιάζει ακόμα ένα 5% των μετοχών του ΟΤΕ στη γερμανική Deutsche Telecom», τόνισε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Δημήτρης Στρατούλης. Συμπλήρωσε πως ο ΣΥΝ αγωνίζεται για την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ και τον επανέλεγχό του από το Δημόσιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή