F1: Κινείται νομικά η FIA εναντίον της FOTA

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009 19:45
EPA/GERRY PENNY

A- A A+

Η FIA ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει νομική διαδικασία εναντίον της FOTA μετά από απόφασή της δεύτερης να αποχωρήσει από τη Φόρμουλα 1 και να ξεκινήσει το δικό της πρωτάθλημα.

H χθεσινή σχετική ανακοίνωση των οκτώ μελών της FOTA προκάλεσε άμεση αντίδραση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, η οποία υποστηρίζει ότι οι τρεις ομάδες, και ειδικότερα η Ferrari που βρίσκονται στη λίστα της για το 2010 ως κανονικές συμμετοχές, δεσμεύονται από συμβόλαια, τα οποία δεν μπορούν να σπάσουν.

Επιπλέον, η FIA ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την ανακοίνωση της λίστας των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα του 2010. Πληροφορίες λένε ότι ίσως αύριο να δοθεί στη δημοσιότητα.

«Οι δικηγόροι της FIA εξετάζουν αυτή τη στιγμή την απειλή της FOTA να ξεκινήσει ένα δικό της ξεχωριστό πρωτάθλημα», αναφέρει η ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Και συνεχίζει: «Οι κινήσεις της FOTA συνολικά και της Ferrari ειδικότερα, ισοδυναμούν με σοβαρές παραβιάσεις του νόμου, όπως παρέμβαση από πρόθεση στις συμβατικές σχέσεις, άμεση παραβίαση των νομικών υποχρεώσεων της Ferrari και σοβαρή παραβίαση του νόμου περί ανταγωνισμού. Η FIA θα χρησιμοποιήσει, χωρίς καμία καθυστέρηση, νομικές διαδικασίες.

Οι προετοιμασίες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010 συνεχίζονται, αλλά η δημοσιοποίηση της τελικής λίστας συμμετοχών θα αναβληθεί ενώ η FIA θα υποστηρίξει τα νομικά δικαιώματά της».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις