F1: Φτερωτός Γερμανός

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009 21:03
A- A A+

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κέρδισε με άνεση τη δεύτερη συνεχόμενη του πολ ποζίσιον και θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση στο Σίλβερστοουν. Ο νεαρός γερμανός της Red Bull φαίνεται πως αυτό το Σαββατοκύριακο έχει βάλει σκοπό να διπλασιάσει τις νίκες του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο χρόνος του (1.19.509) ήταν κατά τρία περίπου δέκατα ταχύτερος από του Ρούμπενς Μπαρικέλο με την πρώτη Brawn GP.

Ο Βραζιλιάνος επιθυμεί διακαώς να τερματίσει εμπρός από τον ομόσταυλό του Τζένσον Μπάτον για να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στην κατάταξη. Προς το παρόν δείχνει να το επιτυγχάνει καθώς ο βρετανός, αν και… γηπεδούχος δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την έκτη θέση. Ο Μπάτον όπως φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έχει βρει τις σωστές ισορροπίες και στήσιμο για την BGP 001.

Εν αντιθέσει με το Φέτελ που είχε ένα ευχάριστο απόγευμα, ο έτερος οδηγός της Red Bull Μαρκ Βέμπερ δεν είχε τα ανάλογα συναισθήματα. Η προσπάθειά του να απειλήσει τον Φέτελ στα τελευταία λεπτά των κατατακτήριων έπεσε στο κενό καθώς βρήκε μπροστά του το Ραϊκόνεν με τη Ferrari και αναγκάστηκε έτσι να περιοριστεί στην τρίτη θέση.

Η επικράτηση πάντως του Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν εντυπωσιακή καθώς στη δημοσιοποίηση των φορτίων καυσίμων που έφεραν τα μονοθέσια, αποδεικνύεται ότι το δικό του ήταν το βαρύτερο από εκείνα των Μπαρικέλο και Βέμπερ, αντίστοιχα.

Από την τέταρτη θέση θα ξεκινήσει ο Γιάρνο Τρούλι και σε ανάλογη τακτική πιτς στοπ με τους Βέμπερ και Μπαρικέλο. Η δεύτερη Toyota του Τίμο Γκλοκ ήταν τέσσερα δέκατα πιο αργή και θα λάβει εκκίνηση από την όγδοη θέση.

Η μεγαλύτερη έκπληξη στις σημερινές κατατακτήριες ήταν ο Καζούκι Νακατζίμα. Ο Ιάπωνας οδηγός της Williams από τα ελεύθερα δοκιμαστικά έδειχνε ότι αισθανόταν αρκετά καλά στο Σίλβερστοουν και το απέδειξε με την επίδοσή του. Ο Νακατζίμα είναι μέχρι στιγμής στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και αναζητεί ένα καλό αποτέλεσμα που δεν είχε έλθει στο παρελθόν λόγω λαθών, απροσεξιών και ατυχιών.

Ο δεύτερη Williams με το Νίκο Ρόσμπεργκ θα ξεκινήσει δύο θέσεις πιο κάτω.

Η πρώτη Ferrari συναντάται μόλις στην ένατη θέση με τον Κίμι Ραϊκόνεν ενώ ο Φελίπε Μάσα έπεσε ακόμη πιο χαμηλά, ξεκινώντας 11ος.

Την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνει ο Φερνάντο Αλόνσο με τη Renault. Ο Νέλσον Πικέ τζ. για μία ακόμη φορά σε κατατακτήριες δοκιμές δε μπόρεσε να κάνει κάτι εξαιρετικό, μένοντας πολύ χαμηλά, μόλις 14ος.

Η BMW Sauber συνεχίζει το σερί των… άσχημων τριήμερων καθώς ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα σημείωσε τον δωδέκατο ταχύτερο χρόνο και ο Νικ Χάιντφελντ τον 15ο, αντίστοιχα.

Στη McLaren Mercedes, αλλιώς περίμεναν το Σίλβερστοουν καθώς παίζουν… εντός έδρας και αλλιώς εξελίχθηκαν τα πράγματα. Όπως και στην Κωνσταντινούπολη, ο αγώνας στην ουσία έχει τελειώσει πριν καν αρχίσει για το Λιούις Χάμιλτον. Ο περυσινός νικητής θα ξεκινήσει από την 19η διότι το άσχημο ατύχημα του Αντριαν Σούτιλ δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει τον ταχύτερο χρόνο του στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνέχεια των δοκιμών. Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής αποτυγχάνει να περάσει στις επόμενες δύο περιόδους των δοκιμών και να διεκδικήσει, έτσι μία θέση στην πρώτη δεκάδα.

Κατά συνέπεια, θετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για τη McLaren Mercedes η 13η θέση του Χέικι Κοβαλάινεν.

Την απόλυτη απογοήτευση ένιωσαν οι άνθρωποι της Force India, Καθώς ήλπιζαν ότι ο Αντριαν Σούτιλ με το αναβαθμισμένο μονοθέσιο αλλά και τους γρήγορους χρόνους θα κατόρθωνε να προκριθεί στην δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων. Οι ελπίδες τους όμως, εξανεμίστηκαν όταν ο γερμανός είχε μία άσχημη έξοδο στο πρώτο μέρος των δοκιμών, πέφτοντας με μεγάλη ταχύτητα πάνω στα ελαστικά της πίστας. Η VJM02 καταστράφηκε αλλά ευτυχώς ο πιλότος της Force India δεν έπαθε τίποτα όπως διέγνωσαν και οι γιατροί που τον εξέτασαν. Αιτία για το σφοδρό ατύχημα ήταν σύμφωνα με το Σούτιλ (που θα ξεκινήσει 18ος) ένα πρόβλημα στα φρένα του μονοθεσίου του. Την τιμή της Force India καλείται τώρα να υπερασπιστεί ο Τζιανκάρλο Φιζικέλα από την 16η θέση της σειράς εκκίνησης.

Οι δύο Toro Rosso δυσκολεύονται στη Μεγάλη Βρετανία με τον Σεμπαστιέν Μπουρντέ να είναι 16ος και τον Σεμπαστιέν Μπουέμι τελευταίος (20ος).

Ραντεβού αύριο το μεσημέρι στην ιστορική πίστα του Σίλβερστοουν που φέτος αποχαιρετά την F1.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις