F1: Αναλαμβάνει δράση ο Εκλεστοουν

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 16:56
UPD:17:06
REUTERS/NIGEL RODDIS

A- A A+

Ο Μπέρνι Εκλεστοουν αναλαμβάνει να… «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» και να παίξει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της FIA και της FOTA. O διαχειριστής των εμπορικών δικαιωμάτων της F1 ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τη Φόρμουλα 1 να καταστραφεί.

«Εχω δώσει 35 χρόνια της ζωής μου και περισσότερα στη Φόρμουλα 1. Ο γάμος μου καταστράφηκε από τη Φόρμουλα 1 και είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να αφήσω τα πράγματα να διαλυθούν, για κάτι που τελικά δεν είναι τίποτα. Εάν αναλύσετε τα προβλήματα, δεν υπάρχουν κάποια που να μην μπορούν να λυθούν εύκολα», ανέφερε σε βρετανικό περιοδικό ο Εκλεστοουν.

Το σίγουρο είναι ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και οι δύο πλευρές δεν μοιάζουν πρόθυμες να συμβιβαστούν και να συνεργαστούν. Ηδη, τα μέλη της FOTA έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τη δημιουργία δικού τους ξεχωριστού πρωταθλήματος.

Στην προσπάθειά της αυτή η Ενωση έχει σύμμαχο την κοινή γνώμη, η οποία σύμφωνα με δημοσκόπηση ιταλικού μέσου στις 20 Ιουνίου, στη συντριπτική της πλειοψηφία (91%) συμμερίζεται και συντάσσεται με τις απόψεις της FOTA.

Ο Εκλεστοουν με την πολύχρονη εμπειρία του, γνωρίζει ότι η δημιουργία ενός νέου πρωταθλήματος θα πλήξει το ήδη υπάρχον. ¶λλωστε τα χρήματα που διακυβεύονται είναι αρκετά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις