Προθεσμία για την Τετάρτη έλαβε ο Θ. Τσουκάτος

Υπόθεση Siemens
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 09:20
UPD:17:30
EUROKINISSI /ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

A- A A+

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη ζήτησε και έλαβε από τον 4ο ειδικό ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της Siemens, ο Θεόδωρος Τσουκάτος, ο οποίος προσήλθε λίγο πριν τις 9:30 ώρα στο γραφείο του ανακριτή.

Ο κ. Τσουκάτος εκλήθη σε απολογία για τα αδικήματα της συνέργιας σε δωροδοκία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι εις βάρος του κατηγορίες αφορούν τη διαδρομή ποσού 1 εκατ. μάρκων, που φέρεται να έλαβε το 1999 μέσω εταιρειών από τα λεγόμενα "μαύρα ταμεία" της Siemens.

Θ. Τσουκάτος: Θα δώσω μάχη για να αποδειχθεί η αλήθεια

Θ. Τσουκάτος: Θα δώσω μάχη για να αποδειχθεί η αλήθεια

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε παραδώσει το εν λόγω ποσό στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Διονύση Γκούσκο, ο κ. Τσουκάτος θα ζητήσει κατ' αντιπαράσταση εξέταση ενώπιον του ανακριτή με τους τότε ταμίες του κόμματος.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, ο κ. Τσουκάτος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αρνείται τις κατηγορίες και πως θα δώσει μάχη για να αποδειχθεί η αλήθεια.

Ενώπιον του ανακριτή έχουν κληθεί σήμερα και άλλα δέκα «παρένθετα» πρόσωπα, τα οποία αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες με τον κ.Τσουκάτο και αναμένεται να λάβουν προθεσμίες για τις απολογίες τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή