Πολιτική
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 09:20

Προθεσμία για την Τετάρτη έλαβε ο Θ. Τσουκάτος

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη ζήτησε και έλαβε από τον 4ο ειδικό ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της Siemens, ο Θεόδωρος Τσουκάτος. Ενώπιον του ανακριτή σήμερα άλλοι δέκα.

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη ζήτησε και έλαβε από τον 4ο ειδικό ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της Siemens, ο Θεόδωρος Τσουκάτος, ο οποίος προσήλθε λίγο πριν τις 9:30 ώρα στο γραφείο του ανακριτή.

Ο κ. Τσουκάτος εκλήθη σε απολογία για τα αδικήματα της συνέργιας σε δωροδοκία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Οι εις βάρος του κατηγορίες αφορούν τη διαδρομή ποσού 1 εκατ. μάρκων, που φέρεται να έλαβε το 1999 μέσω εταιρειών από τα λεγόμενα "μαύρα ταμεία" της Siemens.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε παραδώσει το εν λόγω ποσό στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Διονύση Γκούσκο, ο κ. Τσουκάτος θα ζητήσει κατ' αντιπαράσταση εξέταση ενώπιον του ανακριτή με τους τότε ταμίες του κόμματος.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, ο κ. Τσουκάτος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αρνείται τις κατηγορίες και πως θα δώσει μάχη για να αποδειχθεί η αλήθεια.

Ενώπιον του ανακριτή έχουν κληθεί σήμερα και άλλα δέκα «παρένθετα» πρόσωπα, τα οποία αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες με τον κ.Τσουκάτο και αναμένεται να λάβουν προθεσμίες για τις απολογίες τους.