F1: Ο Τοντ για τη θέση του Μόσλεϊ;

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 17:34

Ο πρώην (Μαξ Μόσλεϊ) και ο νυν (Ζαν Τοντ);

A- A A+

Η κρίση στη Φόρμουλα 1 μπορεί να λύθηκε και να επήλθε τελικά συμφωνία μεταξύ της FIA και της FOTA, αλλά η προσοχή όλων τώρα στρέφεται στο Μαξ Μόσλεϊ που απομακρύνεται από τον χώρο και ποιος θα είναι ο διάδοχός του.

Ο 69χρονος Βρετανός ανακοίνωσε χθες ότι δεν προτίθεται να ξαναβάλει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκίνητου. Η απόφασή του αυτή και η περίοδος που ανακοινώθηκε μεταφράστηκε ως αποτέλεσμα της συμφωνίας FIA-FOTA.

Ολο αυτό το χρονικό διάστημα τα μέλη της Ενωσης είχαν επικεντρώσει τη διαμάχη τους στο πρόσωπο του Μόσλεϊ, ο οποίος για αυτούς ήταν αδιάλλακτος. Αντιθέτως, ο Μπέρνι Εκλεστοουν ακολουθούσε μία πιο διπλωματική οδό, προσπαθώντας να κατευνάσει κάθε φορά τα οξυμένα πνεύματα.

Η κίνηση του Μόσλεϊ να απομακρυνθεί από τη διοίκηση του αθλήματος τον προσεχή Οκτώβριο, όταν λήγει η θητεία του, πυροδοτεί νέο μπαράζ διαβουλεύσεων για το ποιος θα τον διαδεχθεί μετά από 16 χρόνια. Ο πιο προφανής μοιάζει να είναι ο πρόεδρος της Αυτοκινητιστικής Λέσχης του Μονακό, Μισέλ Μποερί.

Ο Μόσλεϊ όμως σε δηλώσεις του απέρριψε αυτή την πιθανότητα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Μποερί ενδιαφέρεται για αυτή τη θέση. Επιπλέον, είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία».

Εκτός της λίστας των υποψηφίων, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, έθεσε τον εαυτό του και ο αντιπρόεδρος της FIA Χέρμαν Τόμτσικ.

Στο παρελθόν βέβαια, είχε ακουστεί και το όνομα του Ζαν Τοντ της Ferrari. «Δεν θα ήθελα να τον απορρίψω», απάντησε ο Μόσλεϊ, ο οποίος τόνισε ότι εάν υπάρχουν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι εκείνος θα κάνει κάποια υπόδειξη.

Διότι, όπως δήλωσε, αυτός έχει λόγο πάνω σε αυτό το θέμα ενώ οι ομάδες δεν έχουν. Με αυτό τον τρόπο ο 69χρονος Βρετανός δικαιολόγησε, κατά κάποιον τρόπο την υποψηφιότητα του Γάλλου, ο οποίος δεν είναι και η πιο δημοφιλής επιλογή των ομάδων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις