Μπ. Εκλεστοουν: Ηταν ένας καλός συμβιβασμός...

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 19:34
UPD:23:43

Ευχαριστημένος που πρυτάνευσε η κοινή λογική δηλώνει ο διαχειριστής των εμπορικών δικαιωμάτων της Φόρμουλα 1.

A- A A+

Ο Μπέρνι Εκλεστοουν επιμένει ότι δεν βγήκε κάποιος νικητής από τη συμφωνία μεταξύ της FIA και της FOTA. Εντούτοις, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκίνητου, όπως φαίνεται, ικανοποίησε όλες τις προτάσεις της Ένωσης χωρίς την παραμικρή αντίρρηση.

Υπό την απειλή δημιουργίας ξεχωριστού πρωταθλήματος των μελών της FOTA και πριν τη συνεδρίαση του παγκοσμίου συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Παρίσι, ο Εκλεστοουν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Eνωσης (και της Ferrari) Λούκα ντι Μοντιτζέμολο και τον πρόεδρο της FIA Μαξ Μόσλεϊ, ώστε να βρεθεί λύση και τερματιστεί μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της Φόρμουλα 1.

Aλλωστε, τα οικονομικά συμφέροντα του διαχειριστή των εμπορικών δικαιωμάτων της F1 είναι τεράστια καθώς κινδύνευε να χάσει έσοδα δισ. δολαρίων. Επακόλουθο της συνάντησης ήταν, όπως ανακοινώθηκε, η τελική συμφωνία των δύο πλευρών αλλά και η ανακοίνωση από το Μαξ Μόσλεϊ ότι εγκαταλείπει τη θέση του προέδρου της FIA και δεν προτίθεται να θέσει ξανά υποψηφιότητα μετά τον Οκτώβριο, οπότε και λήγει η θητεία του.

Πολλοί θεώρησαν ότι η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα πίεσης προς τον 69χρονο Βρετανό διότι η κόντρα του με τις ομάδες ήταν πολύ έντονη και τον μετέτρεψε σε… «μαύρο πρόβατο» για αυτές.

Ο Μπέρνι Εκλεστοουν έχει διαφορετική άποψη. «Δεν υπάρχουν νικητές, ήταν ένας καλός συμβιβασμός. Προφανώς είμαι πολύ ευχαριστημένος που πρυτάνευσε η κοινή λογική, στην οποία πάντα είχα εμπιστοσύνη, διότι οι εναλλακτικές δεν ήταν καλές για κανέναν. Επίσης, θα πρέπει να πω ότι είμαι πολύ, μα πολύ ευχαριστημένος που οι ομάδες λογικεύτηκαν και δεν θα ξοδεύουν τεράστια ποσά», δήλωσε το «αφεντικό» της F1.

Το σίγουρο είναι ότι τα μέλη της FOTA δεν έκαναν και πολλές παραχωρήσεις και δεν πιέστηκαν να υποχωρήσουν σε κανένα από τα θέματα που είχαν θέσει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις