F1: Ο Μόσλεϊ «ταράζει» (και πάλι) τα νερά;

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009 23:03
EPA/FRANK MAY

A- A A+

Ο Κάρλος Γκαρσία, επικεφαλής της Ισπανικής Ομοσπονδίας Αγώνων δηλώνει ότι δεν θα του κάνει καμία έκπληξη αν ο Μαξ Μόσλεϊ θέσει ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος της FIA, αν και ο 69χρονος Βρετανός τις προηγούμενες ημέρες είχε απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Μόσλεϊ φαίνεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από τις δηλώσεις εκπροσώπων της FOTA για πλήρη περιθωριοποίησή του από τη Φόρμουλα 1 και νίκη της Ενωσης με την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ FΙΑ - FOTA. Επιπλέον, οι ομάδες διακηρύττουν όλες αυτές τις ημέρες ότι θα προτιμούσαν έναν πιο ανεξάρτητο πρόεδρο για το μέλλον του αθλήματος.

Μετά τις… απόψεις αυτές που διατυπώθηκαν τόσο από τον πρόεδρο της FOTA Λούκα ντι Μοντιτζέμολο όσο και από τον γενικό διευθυντή της Toyota Τζον Χόουετ, ο Μόσλεϊ απαίτησε από την Ενωση των ομάδων μία δημόσια απολογία, η οποία προς το παρόν δεν διαφαίνεται στον… ορίζοντα. Ως επακόλουθο αυτής της απροθυμίας της FOTA, ο 69χρονος Βρετανός υποστηρίζει ότι «δέχεται» πιέσεις να είναι ξανά υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της FIA.

Στην ουσία διαμηνύει στις ομάδες ότι η απόφασή του να αποσυρθεί τον Οκτώβριο δεν θα είναι οριστική, αν συνεχισθεί η διαμάχη με τη FOTA. Ιδίως δε, μετά τις παραπλανητικές, όπως ισχυρίζεται, δηλώσεις του πρόεδρου της Ενωσης Λουκα ντι Μοντιτζέμολο περί «ανατροπής ενός δικτάτορα».

«Εκαναν το λάθος να χορεύουν πάνω από τον τάφο μου πριν με θάψουν. Δεν ήταν σωστό εκ μέρους των ομάδων να επικοινωνούν με τα γραφεία δημοσίων σχέσεων και να ισχυρίζονται ότι εγώ έχω πλέον πεθάνει και έχω θαφτεί, όταν βρίσκομαι εδώ ζωντανός. Πιέζομαι αυτή τη στιγμή από πολύ κόσμο να θέσω ξανά υποψηφιότητα. Αλήθεια θέλω να σταματήσω. Αλλά, αν υπάρξει μεγάλη σύγκρουση με την αυτοκινητοβιομηχανία, π.χ. με τις ομάδες της FOTA, τότε δεν θα σταματήσω. Θα κάνω ό,τι χρειαστεί. Δεν είναι στη φύση μου να αποσύρομαι από μία μάχη», δήλωσε ο Μόσλεϊ, που επικέντρωσε τη δυσαρέσκειά του προς τον πρόεδρο της FOTA και της Ferrari, Λούκα ντι Μοντιτζέμολο.

«Επιστρέφοντας στην Ιταλία και υποστηρίζοντας στα μέσα ενημέρωσης της χώρας του ότι ανέτρεψαν ένα δικτάτορα, ο ντι Μοντιτζέμολο προσπάθησε να το κάνει φανεί ότι εγώ απλά κάθομαι και αποφασίζω για το τι πρόκειται να γίνει. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν περιμένω ο Λούκα να απολογηθεί ή να αποσυρθεί με τον τρόπο που πρέπει. Από την άλλη πλευρά όμως, κανένας από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. Τον βλέπουν όπως αυτόν που λένε οι Ιταλοί "ωραία φιγούρα". Είναι πρόεδρος της Fiat, αλλά ο σοβαρός άνθρωπος που τη διοικεί, ο Σέρτζιο Μαρκιόνε δεν πιστεύω ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τον Λούκα», απάντησε με περιφρονητικά λόγια για τον πρόεδρο της Ferrari ο Μαξ Μόσλεϊ.

Οι δηλώσεις αυτές αποδεικνύουν ότι μία νέα διαμάχη έχει ξεκινήσει και ότι ο Βρετανός είναι αποφασισμένος να μη φύγει με τη… «ρετσινιά» του ηττημένου.

Την αποφασιστικότητα του Μόσλεϊ υποστηρίζει και ο Κάρλος Γκαρσία, ο οποίος μάλιστα δηλώνει τη συμπαράστασή του στον πρόεδρο της FIA.

«Δεν είμαι φανατικός του Μόσλεϊ μέχρι θανάτου, αλλά υποστηρίζω το σεβασμό των θεσμών και αυτό που έκανε ο Λούκα ντι Μοντιτζέμολο ήταν έλλειψη σεβασμού προς τη FIA και το Παγκόσμιο Συμβούλιο. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν ο Μαξ Μόσλεϊ έθετε και πάλι υποψηφιότητα. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε ένα ζώο είναι να το αφήσεις πληγωμένο και αυτό που πέτυχε ο Λούκα ντι Μοντιτζέμολο ήταν να ενεργοποιήσει ξανά τον Μαξ. Δεν μπορείς να χορεύεις στον τάφο κάποιου πριν αυτός πεθάνει» δήλωσε ο Ισπανός, ο οποίος αποκάλυψε ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της FIA, αλλά η προοπτική να έχει αντίπαλο το Μόσλεϊ του… προκαλεί ναυτία.

Πέραν των δηλώσεων αυτών, η πιθανότητα μίας νέας κόντρας Μόσλεϊ με τις ομάδες διαφαίνεται στον ορίζοντα, πάνω που τα πράγματα είχαν γαληνέψει…

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις