Ιταλία: 14 νεκροί 50 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009 14:52
REUTERS /MARCO BUCCO

A- A A+

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 50 τραυματίστηκαν, όταν τρένο που μετέφερε υγραέριο εκτροχιάστηκε και εξερράγη στη βόρεια Ιταλία.

Η έκρηξη σημειώθηκε από άγνωστη ακόμη αιτία γύρω στα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, όταν ένα από τα 14 βαγόνια εκτροχιάστηκε και προσέκρουσε σε κτήρια κοντά στο σταθμό του Βιαρέτζο. Θραύσματα από τα βαγόνια χτύπησαν τα γύρω κτήρια, με αποτέλεσμα αυτά να τυλιχτούν στις φλόγες.

Πολλά από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους όταν τα σπίτια τους κατέρρευσαν, ενώ τουλάχιστον δύο βρίσκονταν στο δρόμο δίπλα στο σταθμό. Εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια, καθώς τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να εντοπίσουν περίπου 30 αγνοούμενους.

Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους μετά την έκρηξη. Τριάντα επτά άνθρωποι είναι σοβαρά τραυματισμένοι, οι 16 από αυτούς σε κρίσιμη κατάσταση.

Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο από το λιμάνι της Λα Σπέτσια στην Πίζα. Σύμφωνα με την αστυνομία, το δυστύχημα ενδέχεται να προκλήθηκε από φθορές στις ράγες ή από πρόβλημα στα φρένα του τρένου.

Πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα της Ιταλίας από τον Ιανουάριο του 2005, όταν 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση επιβατηγού με φορτηγό τρένο κοντά στη Μπολόνια.

«Σοβαρό και ανησυχητικό» χαρακτήρισε το δυστύχημα ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή σήμερα.

Πηγές: Reuters, BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή