Υπερηχητικό αυτοκίνητο θα «πιάνει» τα 1600 χλμ/ώρα

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2009 16:52
UPD:16:55
A- A A+

Μπορεί ένα αυτοκίνητο που θα διασχίζει αστραπιαία την έρημο το 2011 προσπαθώντας να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας στο έδαφος με τη βοήθεια τριών διαφορετικών τύπων κινητήρων να μοιάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά δεν είναι άλλο από το υπερηχητικό Bloodhound SSC.

Ο πύραυλος με τον οποίο θα εφοδιαστεί θα παρέχει στο αυτοκίνητο ταχύτητα 1200 χλμ την ώρα, ενώ ο jet κινητήρας Eurofighter θα εξασφαλίζει μεγαλύτερο έλεγχο της ώθησης, ο οποίος εκτινάσσει την ταχύτητα στα 1600 χλμ/ώρα. Το φουτουριστικό αυτοκίνητο θα διαθέτει, επίσης, βενζινοκινητήρα V12 που θα παρέχει ηλεκτρική και υδραυλική ισχύ στον κινητήρα και τον πύραυλο.

Το πολλά υποσχόμενο αυτοκίνητο είναι δημιούργημα του Ρίτσαρντ Νόμπλ, ο οποίος έχει ήδη κατασκευάσει το Thrust SSC που έχει κατακτήσει ταχύτητες 1221 χλμ/ώρα ήδη από το 1997.

Παρότι οι τεχνολογίες του κινητήρα τζετ και του βενζινοκινητήρα έχουν καθιερωθεί, η ομάδα επιχείρησε να κατασκευάσει έναν πυραυλοκινητήρα από το μηδέν. Ο κινητήρας αυτός αποτελεί ένα υβριδικό σχεδιασμό που χρησιμοποιεί υγρό υδρογόνο και οξειδωτικό για την καύση του στερεού πολυαιθυλένιου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Νομπλ ανακοίνωσε ότι η ομάδα του ολοκλήρωσε επιτυχώς τις πρώτες δοκιμές πρωτότυπου πυραυλοκινητήρα κλίμακας 1/3 στην έρημο Μοτζάβε της Καλιφόρνιας.

Πηγή: NewScientist

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή