Αγώνες F1 στη Βουλγαρία;

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 18:14
A- A A+

Η Βουλγαρία φιλοδοξεί μέχρι το 2011 να φιλοξενεί αγώνες Φόρμουλα 1. Αντιπροσωπεία της γειτονικής χώρας αναμένεται να συναντηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ με τον Μπέρνι Εκλεστοουν για να συζητήσουν το ενδεχόμενο αυτό.

Όπως δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος της Βουλγάρικης Μοτοσικλετιστικής Λέσχης Μπoγκτάν Νικόλοφ, υπάρχουν δύο προτάσεις για την τοποθεσία κατασκευής της πίστας. Τις περισσότερες πιθανότητες πάντως έχει η πόλη Πλέβεν που βρίσκεται βόρεια της Βουλγαρίας. Όπως και να έχει οι βούλγαροι οργανωτές ευελπιστούν ότι το σχέδιο τους θα εγκριθεί από το Μπέρνι Έκλεστοουν και έτσι το γειτονικό κράτος θα μπορέσει σε δύο χρόνια να φιλοξενήσει για πρώτη φορά τα μονοθέσια της Φόρμουλα 1 στο έδαφος του.

«Εχουμε υποβάλει την πρότασή μας μερικούς μήνες πριν και τέθηκε υπό μελέτη από τη διοίκηση της Φόρμουλα 1. Σύμφωνα με το σχέδιο, η Βουλγαρία θα μπορούσε να υπογράψει συμβόλαιο ώστε να φιλοξενήσει αγώνα της Φόρμουλα 1 μεταξύ του 2011 και του 2015 ενώ υπάρχει η προοπτική για παράταση συμβολαίου μέχρι το 2020», δήλωσε ο κ. Νικόλοφ.

Η Βουλγαρία προστίθεται στον μακροσκελή κατάλογο των χωρών που επιθυμούν να εξασφαλίσουν αγώνες F1 τα προσεχή έτη. Ηδη, η Αργεντινή και το Μεξικό βρίσκονται σε συζητήσεις με το διαχειριστή των εμπορικών δικαιωμάτων της Φόρμουλα 1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βουλγαρία αναμένεται να υποδεχθεί αγώνα MotoGP το 2012 χωρίς όμως, να έχει ξεκινήσει ακόμη την κατασκευή της πίστας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις