F1: Σε απομόνωση Williams και Force India

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2009 22:00
A- A A+

Μπορεί η FOTA να ήρθε σε συμφωνία με τη FIA σχετικά με τους νέους κανονισμούς του 2010, αλλά δεν ξέχασε την… «προδοσία» της Williams και της Force India την περίοδο της διαμάχης της με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και τον πρόεδρό της, Μαξ Μόσλεϊ.

Γι' αυτό το λόγο και οι δύο ομάδες εξακολουθούν να μην αποτελούν μέλη της Ενωσης και να απέχουν από οποιεσδήποτε συζητήσεις γίνονται για τη θέσπιση και την εφαρμογή των νέων κανονισμών.

Αρχικά, η Williams ήταν εκείνη που «έσπασε» την ενότητα των μελών της FOTA δηλώνοντας συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της επόμενης χρόνιας, αποδεχόμενη πλήρως τους τότε όρους της FIA. Ακολούθησε μερικές μέρες αργότερα (στις αρχές Ιουνίου) και η Force India. Ποινή και για τις δύο που άφησαν τα οκτώ μέλη FOTA να αντιμάχονται με σθένος τις προτάσεις Μόσλεϊ ήταν ο αποκλεισμός τους από τους κόλπους της Ενωσης.

Αυτή η ποινή εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και τώρα αν και τόσο το budget cap όσο και οι «διπλοί» κανονισμοί δεν αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή το 2010. Η Ενωση δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει κάποια κίνηση καλής θέλησης και να συγχωρέσει τους δύο «αντάρτες». Ακόμη δεν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο σύγκλησης γενικής συνέλευσης των μελών της ώστε να συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο.

«Η Williams και η Force India παραμένουν αποκλεισμένες. Η διοικητική επιτροπή αναμένεται να αποφασίσει για το θέμα αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος της FOTA, για το θέμα.

Η Williams πάντως, μετά τη θετική έκβαση της διαμάχης FIA-FOTA, δήλωσε πρόθυμη να επιστρέψει στην Ενωση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις