Μέσα στις επόμενες μέρες θα εντοπιστούν τα μαύρια κουτιά της Yemenia

Κυριακή, 05 Ιουλίου 2009 18:48
A- A A+

Αρκετές ημέρες θα χρειαστούν για τον ακριβή εντοπισμό και την περισυλλογή των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους Α310 της Yemenia Air, το οποίο κατέπεσε ανοικτά των Νησιών Κομόρος, σύμφωνα με αξιωματικό του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εντοπιστούν τα μαύρα κουτιά, η περισυλλογή τους δεν μπορεί λοιπόν να γίνει παρά μετά από αρκετές ημέρες», ανακοίνωσε ο αντιπλοίαρχος Κριστόφ Λεβιβιέ.

Η Γαλλία αποφάσισε να στείλει το υδρογραφικό πλοίο Beautemps-Beaupr’s στην περιοχή για να καθοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια το βάθος που βρίσκονται τα μαύρα κουτιά. Ανάλογα με το βάθος θα χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά υποβρύχια μέσα», διευκρίνισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως το πλοίο αναμένεται στις Κομόρος από τις 12 ως τις 17 Ιουλίου.

Νωρίτερα σήμερα, ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και Μετεωρολογίας των Νησιών Κομόρος Αμντου Σάιντ Μάντι δήλωσε πως τα μαύρα κουτιά βρίσκονται «δέκα με δώδεκα χιλιόμετρα από την παραλία Μιτσαμιούλι», βόρεια του Μορονί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η άτρακτος του αεροσκάφους είναι πιθανόν να βρίσκεται σε βάθος 500 ή 600 μέτρων και για το λόγο αυτό πρέπει να βοηθήσούν και άλλες χώρες στον εντοπισμό και την ανάσυρσή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή