F1: Eνδιαφέρον Βάτανεν για την προεδρία της FIA

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2009 19:21

A- A A+

Οι μνηστήρες για τη θέση του προέδρου της FIA αρχίζουν σιγά-σιγά να εμφανίζονται στο προσκήνιο. Ο Αρι Βάτανεν, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής αγώνων Ράλι, εκδήλωσε ενδιαφέρον για την ανώτατη θέση στην Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου.

Ο Φινλανδός αναμένεται να αναμετρηθεί με τον ήδη «ισχυρό» άνδρα και πρόεδρο της FIA, Μαξ Μόσλεϊ, αν ο δεύτερος αποφασίσει να ξαναθέσει υποψηφιότητα, όταν λήξει η θητεία τους τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο Βατάνεν που κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο το 1981 και ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέχρι τις τελευταίες Ευρωεκλογές, δήλωσε ότι εισπράττει θετικά δείγματα στην πρωτοβουλία του αυτή.

«Συμβουλεύομαι μέλη άλλων λεσχών και ήδη έχω λάβει θετικές αντιδράσεις. Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός για μία αλλαγή. Θα μπορούσα να το τολμήσω, ακόμη κι αν η νίκη δεν είναι σίγουρη», δήλωσε ο Φινλανδός.

Για την ιστορία, ο Μαξ Μόσλεϊ είχε ανακοινώσει πριν μερικές ημέρες ότι αποσύρεται από την θέση του προέδρου της FIA. Στη συνέχεια, όμως, ορμώμενος από «μη κολακευτικά σχόλια των ομάδων» προς το πρόσωπό του, δήλωσε ότι θα το ξανασκεφτεί, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να βρίσκεται στη λίστα των υποψηφίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις