F1: Η γκάφα του Εκλεστοουν

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2009 19:22
EPA/GARETH WATKINS

A- A A+

Δημόσια συγγνώμη αναγκάστηκε να εκφράσει ο Μπέρνι Εκλεστοουν μετά τις πρωτοφανείς δηλώσεις του για τον Αδόλφο Χίτλερ που είδαν το φως της δημοσιότητας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Για τους ισχυρισμούς του ότι ο Αδόφλος Χίτλερ «έκανε αυτά που έπρεπε» ο Εκλεστοουν ανακάλεσε, υποστηρίζοντας ότι ήταν «ηλίθιος» που ξεστόμισε κάτι τέτοιο. Όπως και να έχει, η συνέντευξή του στους Times του Λονδίνου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο από την Εβραϊκή Κοινότητα αλλά και πολιτικών ανά τον κόσμο.

Για να μπορέσει να διορθώσει την… γκάφα του και να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα, ο Εκλεστοουν μίλησε σε εβραϊκή εφημερίδα. «Ζητώ συγγνώμη διότι ήμουν ηλίθιος. Ειλικρινά και πραγματικά συγγνώμη. Ποτέ δεν υποστήριξα τον Χίτλερ, δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος στον κόσμο που θα μπορούσε να τον υποστηρίξει και τις κτηνωδίες που έκανε.

Αυτό που με λυπεί είναι ότι πολλοί με παρεξήγησαν και προσβλήθηκαν. Είμαι πολύ, μα πολύ στεναχωρημένος γιατί έχω κάνει πολλά για την εβραϊκή κοινότητα, φιλανθρωπίες και πολλά άλλα.

Περισσότεροι φίλοι μου είναι εβραίοι. Μίλησα σήμερα με δύο-τρεις διακεκριμένους ανθρώπους σήμερα εβραϊκής καταγωγής. Ενας από αυτούς μου είπε «Μπέρνι είσαι περισσότερος Εβραίος από όλους τους φίλους μου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Εκλεστοουν στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις