Ο Λόεμπ στην F1;

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009 21:30
A- A A+

Ο Σεμπαστιέν Λόεμπ εξέφρασε ενδιαφέρον να πάρει την θέση του Σεμπαστιέν Μπουρντέ στην ομάδα της Toro Rosso.

O πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητής στα ράλι, δήλωσε στην γαλλική εφημερίδα LΆEquipe ότι θα ήθελε να μεταπηδήσει στη Φόρμουλα 1 και να βρεθεί στο κόκπιτ μίας STR04.

O Λόεμπ που φέτος βρίσκεται στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, είχε δοκιμάσει το παρελθόν τις δυνάμεις του στην F1 σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο στην Βαρκελώνη, ενώ πριν μερικές εβδομάδες πέρασε αρκετές ώρες σε εξομοιωτή της Red Bull, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Ένα ακόμη πλεονέκτημα για τον 35χρονο Γάλλο είναι πως η Red Bull είναι και ο χορηγός της ομάδας της Citroen στο WRC ενώ η Toro Rosso, είναι η δεύτερη ομάδα της Red Bull στην F1.

Ο ίδιος, πάντως είναι θετικός σε οποιαδήποτε μετακίνηση στην F1. «Ποιος ξέρει, εφόσον τα προγράμματα της Φόρμουλα 1 και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλι δεν συμπέφτουν, όλα μπορούν να συμβούν. Εάν υπάρχει θέση στην Toro Rosso, εγώ είμαι διαθέσιμος. Αν και θα πρέπει να πω ότι τα γκραν πρι δεν είναι το ίδιο με έναν αγώνα ράλι. Είναι 70 γύροι και σωματικά δεν είναι έτοιμος. Στα ράλι δεν έχεις τις ίδιες συνθήκες, όπως ένας οδηγός Φόρμουλα 1», δήλωσε ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Ράλι, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο η παρουσία του φέτος να μην είναι μόνιμη στην Toro Rosso.

Η μόνιμη μετακίνησή του πάντως θεωρείται δύσκολη καθώς οι υποχρεώσεις του με τη Citroen παραμένουν. Βρίσκεται ήδη στο μέσον της περιόδου και στην διεκδίκηση ενός ακόμη τίτλου. Ισως όταν ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν τότε να μπορούμε να μιλάμε για μόνιμη συνεργασία.

Όπως και να έχει η αντικατάσταση του Μπουρντέ στην Toro Rosso θωρείται δεδομένη καθώς η ομάδα δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη από την μέχρι στιγμή απόδοση του νεαρού γάλλου. Ισως το γερμανικό GP να είναι το τελευταίο που θα βρεθεί στο κοκπίτ της STR04.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις