F1: Νέο πρόσωπο στην Toro Rosso

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2009 17:53

A- A A+

Εντείνονται όλο και περισσότερο οι φήμες ότι ο Σεμπαστιέν Μπουρντέ θα δει την πόρτα της εξόδου της προσεχείς δύο ημέρες από την Toro Rosso, η οποία έχει ήδη βρει τον αντικαταστάτη του. Πρόκειται για τον Τζέιμι Αλγκουερσουάρι, ο οποίος αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην F1 στο επόμενο GP, στην Ουγγαρία (26/7).

Η δεύτερη ομάδα της Red Bull δεν είναι ευχαριστημένη από την απόδοση του Σεμπαστιέν Μπουρντέ στο πρώτο μισό του φετινού πρωταθλήματος, για αυτό το λόγο προτίθεται να τον αντικαταστήσει με τον πρωταθλητή της βρετανικής F3. Η επίσημη, όμως, ανακοίνωση που θα αφορά τον ισπανό πιλότο αναμένεται να γίνει μετά το προσεχές Σαββατοκύριακο, αφού θα έχει ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Renault, στο Λε Μαν.

Με την μεταπήδησή του στην Φόρμουλα 1, ο 19χρονος Αλγκουερσουάρι γίνεται ο νεαρότερος οδηγός στην ιστορία του αθλήματος που θα συμμετάσχει σε GP. Η απειρία του στο ανώτατο και απαιτητικό επίπεδο της F1, ίσως είναι το κυριότερο μειονέκτημά του, αλλά η Toro Rosso, θεώρησε ότι η συμμετοχή του στο φετινό πρωτάθλημα για τους επόμενους οκτώ αγώνες, ίσως θα τον βοηθήσει να προετοιμαστεί καλύτερα για την επόμενη σεζόν, στην οποία θα τρέξει από την αρχή. Η κίνηση αυτή δικαιολογείται και από το γεγονός ότι η FIA έχει απαγορεύσει φέτος στις ομάδες τις δοκιμές κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Φήμες αναφέρουν ότι στην πρόσληψη του νεαρού ισπανού στην Toro Rosso βοήθησε η επίσης ισπανική εταιρεία πετρελαίου Respol που είναι ο κύριος χορηγός του και ετοιμάζεται να κλείσει συμφωνία συνεργασίας με την δεύτερη ομάδα της Red Bull.

Όπως και να έχει ο Αλγκουερσουάρι κατέρριψε ένα σημαντικό ρεκόρ που κρατούσε από το 1980. Οντας 19 χρονών και 125 ημερών είναι μόλις κατά 63 ημέρες μικρότερος από το Μάικ Θάκγουελ που συμμετείχε στο πρωτάθλημα του 1980 με την Tyrrell και κατείχε το ρεκόρ του νεαρότερου πιλότου στην ιστορία της F1. Πριν από αυτόν ήταν ο Ρικάρντο Ροντρίγκεζ με τη Ferrari, όταν συμμετείχε σε ηλικία 19 ετών και 208 ημερών στο ιταλικό GP.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις