F1: Ο Γουΐτμαρς ψηφίζει Βάτανεν

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009 02:17
A- A A+

Την προτίμησή του στον Αρι Βάτανεν για τη θέση του προέδρου της FIA, εκδήλωσε ο Μάρτιν Γουΐτμαρς, γενικός διευθυντής της McLaren Mercedes.

O βρετανός θεωρεί ότι η αγωνιστική εμπειρία του Φινλανδού σε συνδυασμό με το παρελθόν του στην διεθνή πολιτική σκηνή, αποτελούν πολύτιμα εφόδια που τον καθιστούν ιδανική επιλογή.

«Δεν γνωρίζω πιο στενά τον Αρι, αλλά πιστεύω ότι είναι φρέσκος και νέος φρονώ ότι η ανανέωση του αθλήματος είναι κάτι θετικό. Ηταν ένας πολύ επιτυχημένος οδηγός αγώνων ράλι και παγκόσμιος πρωταθλητής, επομένως νομίζω ότι αντιλαμβάνεται τον ανταγωνισμό – πιστεύω ότι αυτό είναι νέο».

Ο Βάτανεν είχε κερδίσει τον παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι το 1981 ενώ ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέχρι τις πρόσφατες ευρωεκλογές.

«Ηταν ένας επιτυχημένος πολιτικός. Δεν ξέρω εάν αυτό είναι θετικό ή αρνητικό, αλλά θεωρώ μοιραία ότι είναι ένα πλεονέκτημα, επειδή – είτε μας αρέσει είτε όχι – κανένας από εμάς που βρισκόμαστε εδώ δεν ασχολούμαστε με την πολιτική αλλά υπάρχει μία αρκετά μεγάλη μερίδα αυτών που ασχολούνται με την F1», δήλωσε ο Γουίτμαρς, ο οποίος βαφτίζει τον Βάτανεν μεταρρυθμιστή, διότι όπως θεωρεί «έχει τα διαπιστευτήρια να το πετύχει αυτό».

Θεωρεί επίσης ότι εάν ο Μαξ Μόσλεϊ αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της FIA όταν λήξει η θητεία του τον προσεχή Οκτώβριο και δεν θέσει υποψηφιότητα, τότε η επιλογή του Βάτανεν θα συγκεντρώσει αρκετές ψήφους, διότι για τον κ. Γουΐτμαρς, ο Φινλανδός «δείχνει ισορροπημένος και λογικός άνθρωπος».

Στην περίπτωση που ο Μαξ Μόσλεϊ αποχωρήσει από τη FIA μετά από το 16 χρόνια, πέραν του Βάτανεν, δεύτερος υποψήφιος φέρεται ο Ζαν Τοντ της Ferrari.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις