Στο Μαξίμου ο υπ. Παιδείας και ο πρόεδρος του ΣΠΔΕ

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009 08:04
A- A A+

Συνεργασία με τον υπουργό Παιδείαw ¶ρη Σπηλιωτόπουλο θα έχει στις 11.30 ο πρωθυπουργός. Στις 12.00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ) Γιώργο Μπαμπινιώτη.

Xθες συνεδρίασε στο υπουργείο Παιδείας η Πολιτική Επιτροπή για τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία, και ενημερώθηκε για την πρόοδο του εθνικού διαλόγου από τον πρόεδρο του καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη, μέσα σε θετικό και συναινετικό κλίμα.

Ο υπουργός Παιδείας, Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο τέλος της συνεδρίασης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι υπήρξε ουσιαστική ενημέρωση της διακομματικής πολιτικής επιτροπής για την πορεία του διαλόγου και τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για τη συνέχεια ότι δηλαδή θα προχωρήσει ο διάλογος συγκροτημένα.

Οι εργασίες του Συμβουλίου που έχει συνεδριάσει με κύριο θέμα τις αλλαγές στο λύκειο, εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς. Γίνεται, είπε ο υπουργός, ουσιαστικός δημοκρατικός διάλογος. «Εξετάζονται -σημείωσε- και οι προτάσεις ακόμη και όσων δεν συμμετέχουν στο διάλογο, ενώ στις αρχές του φθινοπώρου θα έχουμε και το πόρισμα του. Ο Διάλογος θα συνεχισθεί και μέσα στο θέρος, με στόχο τη ριζική μεταρρύθμιση του λυκείου αλλά και το νέο σύστημα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Ο υπουργός επικρότησε τη στάση όλων όσοι λαμβάνουν μέρος στο διάλογο χαρακτηρίζοντας την ως θετική και επεσήμανε ότι είναι απαραίτητη η αναμόρφωση του λυκείου , των σύγχρονων αναλυτικών προγραμμάτων, ενώ τόνισε ότι εξετάζονται όλα τα εναλλακτικά συστήματα εισαγωγής στα τριτοβάθμια ιδρύματα. Κατέληξε τονίζοντας ότι χρειάζονται αλλαγές και στη συνέχεια ανάπτυξη της τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με όσα λέγονται τις τελευταίες ημέρες περί διαρθρωτικών μέτρων και μεταρρυθμίσεων για να πάει η κυβέρνηση σε πρόωρες εκλογές, ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε την άποψη του ότι πρέπει να υπάρξει συνταγματική κατοχύρωση της τετραετίας για να έχει το χρόνο η κυβέρνηση να επιτελέσει το έργο της. Πρέπει να προχωρήσουμε με διαρθρωτικές αλλαγές, με μέτρα και να ληφθούν αποφάσεις, αφού όμως στρωθούμε στη δουλειά, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κρινιώ Κανελλοπούλου, εμφανίσθηκε ικανοποιημένη από την πορεία του διαλόγου, τονίζοντας ιδιαίτερα το θετικό κλίμα που αυτός διεξάγεται.

Η Αννα Διαμαντοπούλου κατήγγειλε ότι στον εθνικό διάλογο δεν εμφανίζεται ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ούτε έχουν κατατεθεί προτάσεις, ενώ αναφερόμενη στη στάση του υπουργού, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «συμφωνεί με ο,τι πετάει και κολυμπάει».

Από τον ΛΑ.Ο.Σ. ο Αδωνις Γεωργιάδης έδειξε ικανοποιημένος από την πορεία του διαλόγου λέγοντας χαρακτηριστικά, «μακάρι όλα στην Ελλάδα να πήγαιναν τόσο καλά, όσο ο διάλογος για την Παιδεία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή