«Στόχος η αποσύνδεση του λυκείου από την εισαγωγή στα ΑΕΙ»

Συνεργασία Κ. Καραμανλή με Α. Σπηλιωτόπουλο - Γ. Μπαμπινιώτη
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009 15:19
UPD:16:03

O υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος και ο πρόεδρος του συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Μπαμπινιώτης κατά την έξοδό τους από το Μέγαρο Μαξίμου.

A- A A+

Στόχος του εθνικού διαλόγου για την παιδεία είναι η αποσύνδεση του λυκείου από τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια και η δημιουργία ενός προγράμματος σπουδών πιο ευέλικτο, πιο κοντά στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας ¶ρης Σπηλιωτόπουλος μετά από τη συνεργασία που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ευτυχής επειδή οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά και οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, που συμμετέχουν στο διάλογο για την παιδεία, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με υπευθυνότητα και συνέπεια, και έτσι, υπάρχουν συγκεκριμένα χειροπιαστά αποτελέσματα.

Α. Σπηλιωτόπουλος: O διάλογος έχει φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα

Α. Σπηλιωτόπουλος: O διάλογος έχει φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα

Ο κ. Μπαμπινιώτης, από την πλευρά του, μίλησε για αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος μέσα από νέα αναλυτικά προγράμματα με περιορισμό της ύλης, ουσία στα διδασκόμενα, αλλαγή στον τρόπο διδασκαλίας και βιβλία που θα φέρουν κοντά τη γενική γνώση στο μαθητή.

«Θέλουμε ποιότητα στην εκπαίδευση και ένα διαφορετικό λύκειο, που δεν θα είναι προπαρασκευαστικό στάδιο του πανεπιστημίου, αλλά θα εξασφαλίζει μια πραγματική μόρφωση στον Έλληνα μαθητή και παράλληλα, θα δίνει διέξοδο σε δεξιότητές του και όχι αυτό το στενό δεσμευτικό σύστημα, που έχει αχρηστέψει το λύκειο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γ. Μπαμπινιώτης: Nα απαλλάξουμε τον Έλληνα μαθητή από το άγχος της αποτυχίας

Γ. Μπαμπινιώτης: Nα απαλλάξουμε τον Έλληνα μαθητή από το άγχος της αποτυχίας

Τόνισε επίσης ότι «αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να απαλλάξουμε τον Έλληνα μαθητή και την ελληνική οικογένεια από το άγχος της αποτυχίας, της ανασφάλειας, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες για να πλησιάσει τα πανεπιστημιακά τμήματα».

Μίλησε ακόμη για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών του εκπαιδευτικού συστήματος των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού έργου, για αναβάθμιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και επιμόρφωση και κατάρτιση των εκπαιδευτικών.

Αρ. Σπηλιωτόπουλος: Περισσότερη αυτοσυγκράτηση για το θέμα της γρίπης

Απαντώντας σε ερώτηση, αν τα σχολεία θα κλείσουν λόγω του ιού της γρίπης, ο κ. Σπηλιωτόπουλος ζήτησε μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση, δήλωσε ότι «υπάρχει διαρκής επαφή με το αρμόδιο υπουργείο Υγείας» και υπογράμμισε ότι «το θέμα αφορά τις νομαρχίες».

Α. Σπηλιωτόπουλος για γρίπη: Αν χρειαστεί έχουμε τα κατάλληλα σχέδια

Α. Σπηλιωτόπουλος για γρίπη: Αν χρειαστεί έχουμε τα κατάλληλα σχέδια

«Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας αυτή τη στιγμή και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μην δημιουργούμε την παραμικρή ανησυχία, ή τον παραμικρό πανικό», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι «αν χρειαστεί, θα έχουν προετοιμαστεί τα κατάλληλα σχέδια για να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά το όποιο μικρό, ή μεγάλο, περιστατικό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή