F1: Στα ράλι ο Ραϊκόνεν;

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009 19:31
EPA/ROBERT GHEMENT

A- A A+

Οργιάζουν τα δημοσιεύματα ότι ο Κίμι Ραϊκόνεν ενδέχεται στο τέλος της σεζόν να εγκαταλείψει την Φόρμουλα 1 και να στραφεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι.

Ηδη, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις του χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα, σε τρεις αγώνες σε Φινλανδία και Ιταλία (δύο σε χιόνι και έναν σε άσφαλτο) και τώρα αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι που θα διεξαχθεί στο τέλος του μήνα στην Φινλανδία και είναι ο ένατος στο επίσημο καλεντάρι της FIA (31/7-2/8).

Στο ράλι αναμένεται να συμμετάσχει με ένα Fiat Grande Punto Abarth S2000 που έχει στην κατοχή του ενώ στο κάθισμα του συνοδηγού θα έχει τον Κάι Λίντστρομ, πρώην συνοδηγό του Τόμι Μάκινεν.

Με την αγωνιστική ομάδα του τέσσερις φορές πρώην Παγκόσμιου πρωταθλητή στα Ράλι, ο Ραϊκόνεν έχει ήδη κάνει κάποιες δοκιμές για να μη βρεθεί προς εκπλήξεως κατά την διάρκεια του Φινλανδικού αγώνα, ο οποίος είναι ιδιαίτερα απαιτητικός.

Ο πιλότος της Ferrari το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει στρέψει την προσοχή του σε αυτή του την προσπάθεια και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε μέσο της χώρας του κοντινό του άτομο «ο Κίμι δεν μιλάει πλέον για τη Φόρμουλα. Μιλάει μόνο για τα ράλι».

Η αλήθεια είναι ότι οι ομάδες της F1 δεν επιτρέπουν στους πιλότους τους να συμμετέχουν σε επικίνδυνες δραστηριότητες ώστε να είναι αφοσιωμένοι ολοκληρωτικά σε αυτό που κάνουν. Η Ferrari όμως, δείχνει πρόθυμη να αφήσει τον 29χρονο οδηγό να αναπτύξει το χόμπι του. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι με αυτό τον τρόπο ίσως δημιουργήσει χώρο για τη μεταγραφή του Φερνάντο Αλόνσο.

O Ραϊκόνεν πάντως σε όλη την διάρκεια του GP στην Γερμανία διέψευδε φήμες που τον ήθελαν να αποχωρεί από τη Scuderia. Μην ξεχνάμε ότι το συμβόλαιο του με την ομάδα του Μαρανέλο λήγει το 2010.

Η χρονιά φέτος δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελε ο Φινλανδός καθώς μέχρι στιγμής βρίσκεται στην δέκατη θέση της βαθμολογίας με δέκα βαθμούς ενώ μία μόνο φορά έχει ανέβει στο βάθρο των νικητών, στο GP του Μονακό, όταν τερμάτισε τρίτος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις