F1: Προσωρινό φρένο στο Λόεμπ από τη Citroen

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009 20:04
EPA/BARTOMIEJ ZBOROWSKI

A- A A+

Η Citroen φαίνεται ότι «φρενάρει» προσωρινά τις όποιες ιδέες του Σεμπάστιαν Λόεμπ να αντικαταστήσει το Σεμπαστιάν Μπουρντέ στο κόκπιτ της Toro Rosso για την υπόλοιπη σεζόν.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε παραδεχθεί ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να πάρει την θέση του ομοεθνή του, εφόσον το αγωνιστικό του πρόγραμμα δεν συνέπιπτε με το αντίστοιχο της Φόρμουλα 1.

Η Citroen μέσω του «αφεντικού» της ομάδας Ολιβιέ Κιουσνέλ δήλωσε ότι υποστηρίζει οποιαδήποτε προσπάθεια του γάλλου οδηγού σε άλλους τομείς, αλλά με την προϋπόθεση ότι έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα.

«Η Citroen Racing ποτέ δεν έχει αποτρέψει τους οδηγούς της από το να εκφράσουν το πάθος τους για τους αγώνες. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ο Σεμπαστιάν Λόεμπ πρόκειται σύντομα να κάνει μερικές δοκιμές με το Peugeot 908 HDi FAP, διότι γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι για αυτόν να δοκιμάζεται ως οδηγός σε διαφορετικές δραστηριότητες. Αν θα πρέπει ο Σεμπάστιαν να αρπάξει την ευκαιρία για να τρέξει σε έναν αγώνα Φόρμουλα 1, η αντίδρασή μας δεν θα είναι να το αποτρέψουμε αυτό, εφόσον συμβεί μετά τον τελευταίο γύρο (του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλι)».

Οι φήμες περί εμφάνισης του γάλλου οδηγού στην F1, έστω και σε έναν αγώνα ενισχύονται και από το γεγονός ότι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι ολοκληρώνεται νωρίτερα από εκείνο της F1. Επομένως ο Λόεμπ ίσως να έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο τελευταίο, ίσως GP της φετινής χρονιάς, στο Αμπου Ντάμπι την πρώτη Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά στο Peugeot 908 HDi FAP είναι το αγωνιστικό πρωτότυπο με το οποίο η γαλλική εταιρεία κέρδισε φέτος τις «24 Ωρες» του Λε Μαν, για πρώτη φορά ύστερα από 16 χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις