Συνάντηση Ομπάμα με τον Ολλανδό πρωθυπουργό

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2009 21:41
A- A A+

Να συμμετάσχει στην επόμενη σύνοδο της G8 στο Πίτσμπουργκ το Σεπτέμβριο προσκάλεσε σήμερα την Ολλανδία ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι ο Ολλανδός πρωθυπουργός Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε διαθέτει τις γνώσεις για τη σύνοδο των ηγετών.

«Πιστεύουμε ότι η Ολλανδία δεν είναι απλώς μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου αλλά και η πιο ενεργή διεθνώς, ενώ και ο πρωθυπουργός έχει ειδική γνώση και εμπειρία στη συνεργασία με τους ηγέτες του κόσμου», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από την συνάντηση του με τον Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε στο Λευκό Οίκο.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, για το «σημαντικό ρόλο» που έχει παίξει ο ολλανδικός στρατός στο Αφγανιστάν, την κλιματική αλλαγή καθώς και την ευρωπαϊκή βοήθεια στο κλείσιμο της φυλακής του Γκουαντάναμο.

Από την πλευρά του ο Ολλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ολλανδία δε θα γυρίσει την πλάτη της στους Αφγανούς. «Πρέπει να έχουμε το αίσθημα της ευθύνης. Αν υπάρχουν ανάγκες θα εξετάσουμε σοβαρά το ζήτημα», πρόσθεσε ο Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε, αναφερόμενος στην πρόταση Ομπάμα για παραμονή των ολλανδικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν μετά από το καλοκαίρι του 2010.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή